Bojājums "Balticconnector" neietekmēs Latvijas pieeju dabasgāzei, apliecina Ābrama

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Bojājums Somiju un Igauniju savienojošajā zemūdens gāzesvadā "Balticconnector" neietekmēs Latvijas pieeju dabasgāzei, apliecināja Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama (P).

Vaicāta par drošības dienesta pārstāvja šodien komisijas slēgtajā sēdē sniegto informāciju saistībā ar situāciju gāzes apgādē, Ābrama uzsvēra, ka deputāti saņēmuši apliecinājumu, ka Valsts drošības dienests rūpīgi seko līdzi notiekošajam un ka tādas kritiskās infrastruktūras kā dabasgāzes sistēmas uzraudzība ir drošās rokās.

Komisijas vadītāja arī apliecināja, ka, ņemot vērā vairāk nekā 80% piepildījumu Inčukalna dabasgāzes krātuvē, Latvija ir nodrošināta ar dabasgāzi apkures sezonai.

Ābrama tāpat prognozē, ka "visai drīz" Saeima pieņems likumprojektu par Skultes sašķidrinātās dabasgāzes (LNG) termināla likuma atcelšanu. Likumprojektu paredzēts skatīt trīs lasījumos.

Kā ziņots, Saeima ceturtdien, 19.oktobrī, konceptuāli pirmajā lasījumā skatīs likumprojektu par Skultes LNG termināla likuma atcelšanu.

Tāpat ziņots, ka Somiju un Igauniju savienojošais zemūdens gāzesvads 8.oktobrī slēgts, jo tajā konstatēts neierasts spiediena kritums, ko varētu būt izraisījusi gāzes noplūde, paziņojis Somijas gāzes sistēmu operators "Gasgrid" un Igaunijas operators "Elering".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu