Pētnieki paziņo: jo garšīgāks ēdiens, jo labāks sekss

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Shutterstock/ VGstockstudio

Sekss un ēdiens tiek uzskatīti par divām dzīves lielākajām baudām, un tagad zinātnieki apgalvo, ka tie apvienojumā ir vēl labāki!

Pētnieki no Norvēģijas Oslo universitātes ir atkļājuši, ka pieskārieni un intīmā tuvība nav tik patīkama, ja esam izsalkuši.

Pētnieku komanda publiskoja savus atklājumus akadēmiskajā psiholoģijas žurnālā pēc eksperimentu veikšanas ar 67 abu dzimumu pārstāvju brīvprātīgajiem.

“Pēc ēdienreizēm jutība pret pieskārieniem bija augstāka nekā bez ēšanas, un arī smadzeņu aktivitāte bija augstāka pēc ēšanas,” teikts pētījumā.

Tāpat noskaidrots, ka grelīns, zarnu hormons, kas pārvietojas ar asinsriti un sūta smadzenēm signālus, lai cilvēks justu izsalkumu, ir cieši saistīts ar baudas līmeni.

Lai veiktu eksperimentu, dalībniekiem divas dienas bija maigi jāpieskaras apakšstilbiem – vienu dienu, kad viņi bija ēduši, un otru, kad nebija ēduši.

Pirmajā dienā brīvprātīgie ieradās uz eksperimentu pēc sešu stundu badošanās. Pēc tam viņiem tika iedota šķidra maltīte un banāns, pirms ar atšķirīgu ātrumu un intensitāti tika glāstīti apakšstilbi. Pēc tam tika lūgts novērtēt, cik patīkami viņiem ir pieskārieni. Tāpat visu eksperimenta laiku ar magnētiskās rezonanses skeneri tika skenētas viņu smadzenes.

Otrajā dienā scenārijs bija līdzīgs, tikai pēc sešu stundu gavēšanas viņiem netika iedots ēdiens.

Otrā eksperimenta diena uzrādīja augstāku grelīna hormona līmeni. Brīvprātīgie ziņoja arī par zemāku baudas līmeni.

“Visi pieskārieni tika novērtēti kā mazāk patīkami, kad dalībnieki nebija paēduši. Tas var būt tāpēc, ka dalībnieku uzmanību varēja novērst ar badu saistītas sajūtas. Mūsu rezultāti liecina, ka papildus tam, ka grelīns ir apetīti stimulējošs hormons, tas piešķir lielāku vērtību arī, piemēram, pieskārieniem kā apbalvojumam,” norādīja pētnieki.

Starp ēšanu un seksu gan esot vēlams ieturēt vismaz stundas pauzi, kā arī izvairīties no piena produktiem, maizes un tādiem augļiem kā āboli un ķirši, jo tie varot izraisīt gāzu uzkrāšanos un vēdera pūšanos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu