Pretrunīgi vērtētā juriste Kosaka nonākusi konfliktsituācijā ar tūrisma operatoru (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "TV Kurzeme" sižeta

Bulgārijā šī gada jūlijā noticis incidents, kurā iesaistīta juriste un bijusī Liepājas Domes deputāte Elita Kosaka. Kā liecina publiski pieejamā informācija, Kosaka devusies uz Burgasu, kur caur tūrisma operatoru "Novatours" rezervējusi tūri. Kosaku nav apmierinājusi uzņēmuma darbinieka izvēle ar viņu sazināties latviski.

Sociālo tīklu platformā "X" (iepriekš – "Twitter") izskanējusi informācija, ka tūrisma operators saistībā ar incidentu Kosakai atvainojies. Tas platformas lietotāju vidū izraisījis sašutumu – izskanējušas prasības tūrisma operatoram atvainoties darbiniekam un sabiedrībai kopumā.

Uzņēmums portālam “Apollo.lv” izvairījās atbildēt uz šo jautājumu.

Komentējot situāciju, tūrisma operators "Novatours" portālam "Apollo.lv" norādīja, ka ārvalstu ceļojumu laikā uzņēmums nodrošina pakalpojumu sniegšanu vairākās svešvalodās, tostarp arī krievu valodā. To izvērtē pēc tā, kādas tautības pārstāvētas tūristu grupā un pievēršot uzmanību konkrētā darbinieka valodu zināšanām.

"Novatours" gan neapstiprināja, ka atvainošanās Kosakai patiešām tika izteikta. 

Tomēr atsevišķos gadījumos, ja ceļotājs izturas necienīgi vai vispārīgi neievēro vispārīgi pieņemtās sociālās un sabiedriskās kārtības normas, darbinieks varot ar viņu atteikties sazināties krievu vai jebkurā citā valodā.

Tāpat "Novatours" atzīmēja, ka konkrētais darbinieks nav nekādā veidā sodīts. Situācijas apstākļi esot pārrunāti ar ceļojumu aģentu.

Pašai Kosakai bez atbildēm uz interesējošiem jautājumiem papildus kompensācija nav piedāvāta. 

Kosaka iepriekš pārstāvējusi prokremlisko politisko partiju "Latvijas Krievu savienība," (LKS) kas nonākusi Valsts drošības dienesta (VDD) redzeslokā – VDD pērnā gada martā atzinis, ka partijas aktivitātes vērstas uz Krievijas agresīvās ārpolitikas un starptautisko tiesību normu pārkāpumu attaisnošanu, kā arī propagandas vēstījumu izplatīšanu. 

Tāpat partija šī gada martā par propagandas vēstījumu izplatīšanu saņēmusi brīdinājumu no Ģenerālprokuratūras. 

Kosaka no LKS saraksta kandidēja 13. Saeimas vēlēšanās, ieņemot Kurzemes saraksta līderpozīciju.

Tolaik LKS biļetenos bija atrodams arī bijušā Eiropas Parlamenta deputāta Andreja Mamikina vārds, pret kuru šī gada septembra beigās par Krievijas noziegumu Ukrainā iespējamu attaisnošanu un slavināšanu VDD uzsākts kriminālprocess. 

Pret Kosaku 2011. gadā uzsākts kriminālprocess par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un mantas piesavināšanos.

Abās apsūdzībās viņa tika attaisnota un saņēma kompensāciju par morālo kaitējumu. 

Tiesa viņu sākotnēji atzina par vainīgu un piesprieda trīs gadus un sešus mēnešus ilgu cietumsodu ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem, kā arī liegumu divus gadus ieņemt amatus valsts un pašvaldības iestādēs. 

Viņa apsūdzības noraidīja, uzskatot tās par pilnībā safabricētām un spriedumu pārsūdzēja Kurzemes apgabaltiesā. 

Kriminālprocess saistīts ar 2007. gadā noturētu Liepājas domes sēdi, kurā 

Viņš jau bija mājai atradis pircēju, un bija sagatavots pirkuma līgums par to, ka ēku pārdos par 70 000 latu, taču saimnieks mutiski bija vienojies ar pircēju, ka patiesā pārdošanas cena būs 123 000 latu.

Dome izlēma izmantot pirmpirkuma tiesības uz šo ēku un samaksāja Siņaginam līgumā minētos 70 000 latu, taču viņš vēlējās saņemt visu iepriekš mutiski norunāto summu.

Siņagins lietā piesaistījis Kosaku, kas piedāvājusi palīdzību problēmas risināšanā. Viņa teikusi, ka pozitīva iznākuma gadījumā vēlēsies 5000 latu lielu atlīdzību un 2500 latus prasījusi kā avansa maksājumu, ko Siņagins viņai arī samaksājis. Kosaka tālākās saistības neesot pildījusi, tomēr naudu paturējusi.

Tūrisma operators "Novatours" atzīmēja, ka pirms ceļojuma un arī ceļojuma laikā operators neievāc informāciju par ceļotāju etnisko vai politisko piederību vai cita veida datus, kas "nav nepieciešami saistībā ar ceļojuma rezervāciju veikšanu".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu