"Dāvis paliek Dāvis." "Thunder" treneris slavē Bertānu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: Reuters/ScanPix

Sarunā ar žurnālistiem atzinīgi par latviešu basketbolistu Dāvi Bertānu izteicies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Oklahomsitijas "Thunder" galvenais treneris Marks Daigno.

Dāvis Bertāns "Thunder" vienībai pievienojās šajā vasarā pirms NBA drafta ceremonijas. "Thunder" šobrīd ir aizvadījusi četras spēles šajā pirmssezonā un Bertāns laukumā ir devies trijās no tām.

Jau tagad ir skaidrs, ka "Thunder" rindās Bertāna galvenais uzdevums būs realizēt tālmetienus, kā jau tas ir bijis visā viņa karjeras garumā. Žurnāliste treneri Daigno aicināja komentēt Bertāna nekautrēšanos nekavējoties izpildīt tālmetienus pēc iziešanas laukumā.

"Lai cik vienkārši tas skanētu, viņš [Bertāns] laukumā ļoti labi kustas. Ar Lindiju [Votersu] un Aizeiju [Džo] ir līdzīgi. Viņi prot atrast laukuma brīvās vietas un mērķtiecīgi uz tām dodas. Tas tikai samulsina pretinieku aizsardzību. Tāpat viņi mums palīdz uzbrukumos, kuros ir nosegti, jo viņi uz sevi ir paņēmuši sedzēju. Ja viņi to turpinās darīt, ar savu neatlaidību kādā brīdī viņi tiks pie metieniem.

Un tieši to visu dara Bertāns. Viņš ir čalis, kurš līgā ir iemantojis reputāciju ar to, ko viņš dara. Līdz ar to viņam savā metienā ir liela pārliecība," sacīja treneris.

Bieži vien, it sevišķi gados jauni un maz pieredzējuši spēlētāji mēdz, tā sakot, aizkavēties iepriekšējā uzbrukumā, kad netika vai arī tika realizēts metiens. Daigno uzsver, ka Bertāns, laikam ejot uz priekšu, ir iemācījies nedomāt par iepriekšējiem uzbrukumiem.

"Ir interesanti viņu vērot. Bertāns mazāk uztraucas par iepriekšējo metienu, kas tika vai netika realizēts. Tas ir perspektīvas un pieredzes jautājums. Viņš metienu izpildīs tik un tā, jo [savas karjeras laikā] ir redzējis pietiekami daudz metienu lidojam iekšā grozā, kā arī pietiekami daudz metienu, kuri lidojuši grozam garām. Bertāna gadījumā tu zini, ko no viņa dabūsi," teic Daigno.

Treneris arī uzsvēra, ka Bertānam ir labi izdevies iekļauties jaunajā kolektīvā: "Viņš ir lielisks komandas spēlētājs. Tas ir svarīgi, jo viņš "uzlaidīs" metienus. Ja čaļi viņu neieredzētu, tad viņi daudz retāk tolerētu situācijas, kad viņš "uzlaiž" šos [apšaubāmos] metienus. Bet viņš komandas biedriem patīk. Tāpēc situācijās, kad viņš izpilda metienus, mēs to uztveram ar domu, ka Dāvis paliek Dāvis."

Bertāns šīs pirmssezonas trīs aizvadītajās spēlēs realizējis 47% tālmetienu (8/17).

"Thunder" šajā pirmssezonā atlikusi vēl viena pārbaudes spēle - naktī uz 20. oktobri, plkst 3 pēc Latvijas laika tiekoties ar Detroitas "Pistons". Savukārt regulāro sezonu "Thunder" sāks naktī uz 26. oktobri, plkst. 3 pēc Latvijas laika viesojoties pie Čikāgas "Bulls".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu