Neskatoties uz situāciju Izraēlā, daļa Latvijas ceļotāju vēl arvien plāno ceļojumus uz tuvējā reģiona valstīm

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Oleg_P/Shutterstock

Neskatoties uz drošības situācijas apdraudējumu Izraēlā, daļa ceļotāju vēl arvien plāno ceļojumus uz tuvējā reģiona valstīm, tādām kā, piemēram, Ēģipte un Turcija, norādīja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Viņa aicina pirms šāda brauciena plānošanas stingri aicinām iepazīties ar ĀM mājaslapas sadaļā "Ceļojumu brīdinājumi" pieejamo aktuālāko informāciju par ārvalstu ieviestajiem ieceļošanas noteikumiem un drošības situāciju, kā arī reģistrēties Konsulārā reģistrā tīmekļvietnē "latvija.gov.lv".

Eglīte akcentē, ka Turcijā un Ēģiptē ir svārstīga drošības situācija, vietām pastāv protestu risks vai terorisma draudi un ir aicinājums neapmeklēt pierobežas teritorijas, izvairīties no masveida pulcēšanās vietām, reliģisku vietu apmeklēšanas reliģisko svētku laikā.

Sakarā ar pieaugošo drošības situācijas eskalāciju Tuvo Austrumu reģionā, ĀM aicina bez pamatotas vajadzības pašlaik neapmeklēt Libānu, kā arī Jordānijas pierobežas teritoriju ar Sīriju.

ĀM pārstāve rosina papildus pirms ceļojuma izvērtēt ceļojuma izmaksas, apdrošināšanas riskus un to, vai minētajās valstīs ir Latvijas pārstāvniecība un vai ir pārstāvētas citas Eiropas Savienības dalībvalstis, ārkārtas situācijas gadījumā izvērtējot iespējas saņemt konsulāro palīdzību. Tāpat būtiski apzināties krasās kultūras, valodas un vietējo tradīciju atšķirības, kas neapdomīgam ceļotājam var radīt apdraudējumu.

Saņemt padomu vai palīdzību konkrētā ārkārtas situācijā iespējams ĀM Konsulārajā departamentā, darba laikā zvanot pa tālruni +371 67015905 vai ārpus darba laika Konsulārā departamenta dežurantam pa tālruni +371 26337711, kā arī rakstot uz e-pasta adresi "palidziba@mfa.gov.lv". ĀM akcentē, ka pirms ceļojuma lietderīgi būtu arī lejuplādēt "Ceļo droši" lietotni.

LETA jau rakstīja, ka palestīniešu kaujinieki Gazas joslā ceturtdien pēc 15 stundu pauzes atsākuši apšaudīt Izraēlu.

Izraēlas armija paziņoja, ka Aškelonā un pilsētās pie Gazas joslas robežas atkal skan brīdinājuma sirēnas. Līdz tam aptuveni 15 stundas nebija ziņu par jauniem raķešu uzbrukumiem no Gazas joslas.

Palestīniešu kaujinieku grupējums "Hamās" 7.oktobrī veica negaidītu uzbrukumu no Gazas joslas, izšaujot vairākus tūkstošus raķešu un iefiltrējoties vairākās vietās Izraēlas teritorijā. "Hamās" uzbrukumā Izraēlā noslepkavoti vairāk nekā 1400 cilvēku.

Izraēla atbildēja ar pretuguni un ir savilkusi karavīrus un kara tehniku pie Gazas joslas robežas. Izraēlas bombardēšanā Gazas joslā nogalināti vismaz 3700 cilvēki, apgalvo "Hamās" kontrolētā Gazas joslas Veselības ministrija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu