Skanstes un Grīziņkalna apkaimē ierīkos veloinfrastruktūru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veloceliņš.
Veloceliņš. Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departaments šonedēļ sācis darbu pie veloinfrastruktūras ierīkošanas Skanstē un Grīziņkalnā, informēja Rīgas domes ""Arējās komunikācijas nodaļa.

Darbus plānots pabeigt līdz novembra sākumam. Velojoslas ierīkos Vesetas, Zirņu un Jāņa Asara ielā. Ierīkotās velojoslas veidos apkaimju savienojumu ar pilsētas centrā esošo veloinfrastruktūru, nodrošinot iedzīvotājiem ātru un drošu pārvietošanās iespēju.

Vesetas ielā velojoslas ierīko posmā no Zirņu līdz Mālpils ielai. Velojoslas atradīsies abās brauktuves pusēs, katrā no tām paredzot vienvirziena satiksmi. Minētajā Vesetas ielas posmā abās pusēs saglabās autostāvvietas, tās izkārtojot pamīšus, tādējādi nodrošinot satiksmes mierināšanas pasākumus Vesetas ielā.

Zirņu ielā velojoslas ierīkos posmā no Skanstes ielas līdz Krišjāņa Valdemāra ielai.

Jaunais veloinfrastruktūras risinājums Zirņu ielā veidos savienojumu ar esošo veloinfrastruktūru Valdemāra un Skanstes ielā, kā arī jaunajām velojoslām Vesetas ielā. Arī Zirņu ielā paredzēts veidot vienvirziena velojoslas un saglabāt auto novietošanu abās brauktuves pusēs.

Grīziņkalna apkaimē velojoslas Jāņa Asara ielā ierīkos projekta "Satiksmes organizācijas uzlabošanas pasākumi Daugavas stadionam piegulošajā teritorijā" ietvaros, ņemot vērā Grīziņkalna apkaimes biedrības ierosinājumus. Velojoslu abās brauktuves pusēs ierīkos posmā no Lienes ielas līdz Augšielai. Jaunas velojoslas veidos savienojumu starp Avotu ielu, Grīziņkalna parku, Deglava tiltu, kā arī nodrošinās velobraucējiem savienojumu ar Daugavas stadionu.

Kopējais velojoslu garums būs 3,8 kilometri.

Kā aģentūra LETA noskaidroja Rīgas domē Grīziņkalna apkaimē veloinfrastruktūru ierīko projekta "Satiksmes organizācijas uzlabošanas pasākumi Daugavas stadionam piegulošajā teritorijā" ietvaros.

Projektu realizē SIA "Ļ-KO". Projekta kopējās izmaksas ir 5 miljoni eiro, bet veloinfrastruktūras izveide ir tikai daļa no kopējā projekta.

Savukārt Skanstes apkaimē veloinfrastuktūru ierīkos SIA "KMK Projekts". Kopējās izmaksas ir 81 000 eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu