Ko par ieceri sākumskolās un pamatskolās aizliegt viedierīču izmantošanu domā paši bērni?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: BearFotos/ Shutterstock

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" tiek vākti paraksti par personīgo viedierīču izmantošanas aizliegumu sākumskolās un pamatskolās, lai, sevišķi jaunākajās klasēs, bērni vairāk koncentrētos mācībām. Raidījums "360TV ZIŅneši" vēlējās noskaidrot, ko par ieceri domā arī paši skolēni.

Iniciatīvas iesniedzējs ir Jānis Viegliņš, kurš ir Valles pamatskolas direktors. Raidījums vērsās pie konkrētās skolas bērniem, lai noskaidrotu viņu viedokli par ieceri. 

Jaunāko klašu skolniece Katrīna apgalvo, ka mobilos telefonus skolās patiešām nevajadzētu izmantot, jo citi bērni pat stundās tos mēdz izmantot. "Viņi spēlē spēlītes..."

Arī Elīza norāda, ka telefoni būtu nepieciešami vien tad, kad "jāzvana mammai".

Pamatskolas skolniekam Alekam par tematu ir dalītas jūtas. "Es domāju, ka tas vairāk varētu attiekties uz sākumskolu, jo tie, kuri pieaugušāki, viņiem jau tas baigi neko neietekmē, bet tiem mazajiem... Tāpat, kā teica, par to uzvedību, ka viņi agresīvi paliek - tam es pilnībā piekrītu, jo tie telefoni tiešām nelabvēlīgi ietekmē tos bērnus."

Cits viedoklis ir skolniekam Jāzepam: "Ja noņem tos telefonus, tad skolai būtu jāiepērk kādi planšetdatori vai kas tamlīdzīgs, lai varētu aizvietot. Vai vismaz kalkulatori!" 

Iniciatīvas iesniedzējs Jānis Viegliņš norāda, ka iniciatīvas mērķis ir panākt, lai bērni skolā socializētos ar citiem bērniem un vairāk piedalītos skolas aktivitātēs, lai bērns, atrodoties skolā, domātu par skolu, nevis par sava virtuālā sociālā tēla sekotājiem. Viegliņš norāda, ka viedierīces bērnu vidē ir kļuvušas arī par neveselīgu prestiža simbolu un sāncensības iemeslu. Virtuālās vides ietekmes mazināšana skolas laikā noteikti būs labvēlīga bērnam sevišķi svarīgajā personības un emocionālās noturības, kultūras, ētikas un apziņas par sevi veidošanās vecuma posmā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu