"Es vienkārši paslēptos." F-1 piloti šokā par ievērojami palielinātajiem naudas sodiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Šarls Leklērs
Šarls Leklērs Foto: EPA/Scanpix

Vairāki Pirmās formulas (F-1) piloti preses konferencē neslēpa pārsteigumu un arī sašutumu par FIA pieņemto lēmumu atbalstīt izmaiņas braucējiem piespriežamo sodu statūtos.

FIA apstiprināja izmaiņas Starptautiskajā Sporta kodeksā (ISC), kas paredz, ka ievērojami tiks palielināts pilotiem piespriežamais maksimālais naudas sods.

Iepriekš šis bija 250 tūkstoši ASV dolāru, tomēr tagad tas ir palielināts līdz miljonam. Pamatojums šādam lēmumam esot atziņa, ka "iepriekšējie soda mēri vairs neatbilstot šā brīža autosporta vajadzībām".

Piloti par šādu lēmumu, protams, nebija sajūsmā. Ne visiem pilotiem sezonas alga pat sasniedz miljonu ASV dolāru. Labs piemērs ir "Grand Prix" pilotu asociācijas direktors Džordžs Rasels, kurš atzina, ka viņa alga debijas sezonā bijusi pavisam necila.

"Pirmajā sezonā F-1 mana alga bija mērāma ar piecu ciparu skaitli. Kopumā man izdevumos nācās samaksāt skaitli, kas mērāms sešos ciparos. Piemēram, trenera alga, lidmašīnu maksājumi, asistenta alga," sacīja Rasels.

"Ferrari" zvaigzne Šarls Leklērs norādīja, ka pat nevarētu iedomāties, par kādu pārkāpumu varētu nopelnīt naudas sodu viena miljona ASV dolāru apmērā. Savukārt "Haas" pilots Kevins Magnusens šim tematam piegāja ar humora devu.

"Šarls var atdot vienu no saviem pulksteņiem. Es vienkārši paslēptos tā, ka mani nekad neatrastu," sacīja Magnusens, atsaucoties uz incidentu, kurā pērn Leklēram tika nozagts rokas pulkstenis aptuveni divu miljonu ASV dolāru vērtībā.

Savukārt Luiss Hamiltons norādīja, ka sodos samaksātajai naudai vajadzētu tikt ziedotai: "Ja viņi piespriedīs vienu miljonu lielu soda naudu, parūpēsimies, lai tā visa aiziet laba mērķa vārdā. Šajā industrijā ir 'ļoti daudz naudas. Mēs varētu izdarīt daudz vairāk, lai veicinātu pieejamību un dažādību. Visā pasaulē ir tik daudz mērķu, kuriem ziedot. Tas būtu vienīgais scenārijs, kurā viņi no manis dabūtu miljonu."

Nu jau trīskārtējais pasaules čempions Makss Verstapens, kurš 2021. gadā saņēma 50 tūkstošu naudas sodu par pieskaršanos Hamiltona spēkrata aizmugurējam antispārnam: "Ja pieskāriens antispārnam maksā 50 tūkstošus, es gribētu zināt, kas jāizdara, lai tiktu pie viena miljona [soda naudā]?"

Pēdējā laika lielākais naudassods tika piespriests "Red Bull" vienībai, kura bija spiesta samaksāt septiņus miljonus ASV dolāru par izmaksu griestu pārsniegšanu 2021. gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu