Baidens komentē Medvedeva asos izteikumus par Baltijas valstīm (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

ASV prezidents Džo Baidens reaģējis arī uz Krievijas Drošības padomes vadītāja vietnieka un bijušā prezidenta Dmitrija Medvedeva izteikumiem par Latviju, Igauniju un Lietuvu. Kremļa labā roka apgalvojis, ka tās ir Krievijas Baltijas provinces.

Baidens ceturtdien no Ovālā kabineta teica uzrunu valsts iedzīvotājiem, uzsverot, ka ASV interesēs ir atbalstīt Ukrainu un Izraēlu pašreizējos karos pret ienaidniekiem, kuru mērķis ir iznīcināt demokrātiju.

Komentējot situāciju Ukrainā, Baidens uzsvēra, ka ir svarīgi apturēt Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu, jo viņa ambīcijas nebeidzas vien ar Ukrainas sagrābšanu.

"Ja mēs neapturēsim Putina apetīti pēc varas un kontroles pār Ukrainu, viņš neaprobežosies tikai ar Ukrainu. Viņš jau ir draudējis "atgādināt", ka Polijas rietumu teritorijas esot dāvana no Krievijas," pavēstīja Baidens.

“Viens no viņa galvenajiem padomniekiem, bijušais Krievijas prezidents [Medvedevs] ir nosaucis Igauniju, Latviju un Lietuvu par Krievijas "Baltijas provincēm”,” norādīja Baidens, uzsverot, ka Baltijas valstis ir pilntiesīgas NATO sabiedrotās.

Baidens atgādināja, ka NATO jau 75 gadus uztur mieru Eiropā un gadījumā, ka Krievija uzbruks NATO, alianse aizstāvēs ikvienu NATO teritorijas kvadrātcentimetru.

Jāatgādina, ka Dmitrijs Medvedevs regulāri izsaka dažādus skandalozus paziņojumus un draud. Visbiežāk viņš draud ar kodolieroču pielietošanu pret Ukrainu vai Rietumiem.

ASV prezidenti tradicionāli saka uzrunas valstij no Ovālā kabineta nacionāli nozīmīgos brīžos.

Baidenam šī ir otrā uzruna no Ovālā kabineta. Pirmajā uzrunā jūnijā viņš atzinīgi novērtēja panākto vienošanos ar Kongresu, kas novērsa katastrofālu ASV parāda defoltu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu