Banki trenētā Boloņas komanda Eirolīgā izcīna trešo uzvaru pēc kārtas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Luka Banki
Luka Banki Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenā trenera Lukas Banki vadītā Boloņas "Virtus Segafredo" piektdien izcīnīja uzvaru ULEB Eirolīgas ceturtās kārtas spēlē, šajā turnīrā svinot trešo uzvaru pēc kārtas, bet, ieskaitot arī Itālijas meistarsacīkšu mačus, boloņiešiem ir pieci panākumi pēc kārtas.

"Virtus" savā laukumā ar rezultātu 85:79 (26:15, 18:18, 18:22, 23:24) guva virsroku pār Belgradas "Crvena Zvezda" komandu.

Boloņas komandā iepriekšējās kārtas vērtīgākais spēlētājs Tornike Šengelija guva 19 punktus, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un atdeva piecas rezultatīvas piespēles, kā arī pamanījās pieļaut astoņas kļūdas. Marko Belinelli bija 15 punkti, bet Džordanam Mikijam - 13 punkti un astoņas atlēkušās bumbas.

Belgradiešiem rezultatīvākais ar 23 punktiem un piecām piespēlēm bija Šebezs Nepjers, 14 punktus iemeta Luka Mitrovičs. Iepriekšējās četras sezonas Boloņā spēlējušais Milošs Teodosičs realizēja tikai vien no septiņiem tālmetieniem, maču pabeidzot ar pieciem punktiem un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Banki vadītā komanda sezonu sāka ar zaudējumu Rolanda Šmita pārstāvētajai "Žalgiris" komandai, bet pēc tam pārspēja "Monaco", Berlīnes "Alba" un tagad arī "Crvena Zvezda" basketbolistus.

"Virtus" ar trīs uzvarām četrās spēlēs ir piektā vienu ailīti aiz tādu pašu bilanci iekrājušās "Žalgiris" vienības.

ULEB Eirolīgā 18 komandas aizvada divu apļu turnīru, labākajām sešām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējas cīnīsies "play-in" kārtā. Finālčetrinieka turnīrs šosezon norisināsies Berlīnē.

Iepriekšējā sezonā 11.reizi par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētājiem kļuva Madrides "Real" basketbolisti, kuri finālspēlē Kauņā ar rezultātu 79:78 uzvarēja Pirejas "Olympiakos".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu