VIDEO Rīgā nama iedzīvotāji sašutuši par domes lēmumu – nojaukt malkas šķūnīšus apkures sezonas sākumā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no 4.studijas sižeta

Rīgas Ziemeļu ielas 25 nama iedzīvotāji sašutuši par pašvaldības plānu apkures sezonas sākumā plāno nojaukt šķūnīšus, kuros mājas dzīvokļu īrnieki glabā malku, ziņo LTV raidījums "4.studija".

Namā Ziemeļu ielā 25 dzīvo pārsvarā cilvēki gados. Viņi ir izmisumā un neapmierināti ar radušos situāciju – sākoties apkures sezonai, saņemts paziņojums, ka tiks nojaukti šķūnīši. Pensionāre Velga, kura vērsās Latvijas Televīzijas raidījumā "4. studija", zināja stāstīt, ka septiņos dzīvokļos ir malkas apkure, bet pārējie apsilda savus mājokļus ar elektrību.

"Paldies Sociālajam dienestam, viņi man piešķīra 200 eiro pabalstu, lai es iegādātos malku. Tā ir valsts nauda, un tagad man tā ir jāizmet laukā lietū?" pauda seniore.

Uzzinot nepatīkamos jaunumus, iedzīvotāji rīkojušies kā nu kurš – cits briketes vai malku joprojām tur šķūnīšos, bet citi kaimiņi kurināmo salikuši maisos un sanesuši kāpņu telpā.

Rīgas domē uzsvēra, ka zemes gabals, uz kura atrodas šķūnīši, jau vairāk nekā 30 gadus tiek lietots bez jebkāda likumiska pamata un par to netiek maksāta arī nekāda nomas maksa.

"Pirmkārt, šie šķūnīši ir nelegāli uzbūvēti; tātad tiem tur vispār nav jābūt, jo nav nekādu dokumentu šiem šķūnīšiem," skaidroja Rīgas domes (RD) projektu koordinatore pilsētas īpašuma un enerģētikas jomā Solvita Brence. "Otrkārt, šī ir sveša zeme, kuru izmanto. Nav ne nomas tiesību, ne kaut kādu līgumu, ne arī attiecīgi kaut kāda tiesiska pamata viņiem šo zemi izmantot."

Tikmēr Velgas kundze ir neizpratnē – kur likt briketes?

Plašāk "4.studijas" sižetā:

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu