VIDEO "Es iešu! Nav jautājumu." Māsa ziedo aknu jaunākajam brālim

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Panorāma" sižeta

Šovasar 10. augustā klīnikā Hamburgā 20 gadus vecajam Alekam no Latvijas veikta aknas transplantācija no dzīva donora – viņa māsas Sandijas. Ceļa izdevumus, pārbaudes un dzīvošanu uz vietas Vācijā apmaksāja labdarības organizācija "Ziedot.lv", vēsta LTV ziņu raidījums "Panorāma".

Aleka piedzimšanas brīdī Sandijai bija 18 gadi. Jau no pusaudža vecuma Aleks smagi slimoja ar autoimūnu hepatītu. Lielākā veselības krīze sākās pirms diviem gadiem, kad puisim palika 18.

Video: Ekrānuzņēmums no "Panorāma" sižeta

Sākumā bija plānots, ka donors būs Aleka brālis, taču viņš nederēja. Aleks saprata, ka ar to viss beidzies. "Tajā brīdī es vienkārši teicu – es iešu! Nav jautājumu," atklāja māsa Sandija.

“Viņi noņem lielāko daivu, ieliek brālī. Bet man šī akna trīs mēnešu laikā atjaunojas par 90 procentiem. Es nepalieku par invalīdu,” skaidro Aleksa māsa Sandija.

Divus mēnešus pēc operācijas Aleks atgriezies darbā uzņēmumā ‘Mikrotīkls", labo mikroshēmas. Nākotnē viņš plāno pāriet uz programmēšanu.

Aleks cer, ka drīz aknas transplantācija no dzīva donora būs iespējama arī Latvijā, jo tas sniegtu iespēju dzīvot daudziem.

"Es sagaidu, ka viņš dzīvos pilnvērtīgu, veselīgu dzīvi! Un izbaudīs visu to, ko pusaudžu vecumā saslimšanas dēļ nespēja darīt! Ka viņš ies, darīs un būs! Viņš varēs dzīvot!" sacīja māsa.

Vairāk skaties "Panorāma" sižetā!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu