VIDEO Tērvetes dabas parks mainījies kopš vētras nodarītajiem postījumiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Panorāma" sižeta

Tērvetes dabas parkā noslēgusies vasaras sezona, ko šogad uz pusotru mēnesi vētras postījumu dēļ bija jāpārtrauc. Nu parka ainava izteikti mainījusies, jo vietām nācies pilnībā izcirst mežu, vēsta LTV ziņu raidījums "Panorāma".

"Latvijas valsts mežu" dabas parka "Tērvete" pasākumu speciāliste Ruta Freidenfelde norāda, ka mežs joprojām ir, bet ir mainījies.

"Šeit stādīsim jaunu mežu. Tie darbi, kas mums bija pusotra mēneša garumā: izņemt visus bojātos, bīstamos kokus, atbrīvot takas, ceļu. Izvest zarus un koksnes materiālu."

Lai izvestu kritušos kokus, bija nepieciešami 150 baļķvedēju reisi. Pēc apstrādes materiāls gan atgriezīsies parkā un tam būs pielietojums – piemēram, šķelda tiks izmantota kā teku segums. 

Paralēli darbiem tiek strādāts pie jaunām izklaidēm apmeklētājiem pat ziemā. Freidenfelde uzsvēra, ka mežs ir drošs, tur nekas nevar nogāzties. 

Par parka izskatu pozitīvi noskaņoti arī apmeklētāji, uzsakot tā sakopšanu. "Man liekas, ka ļoti atkopies viss, skaisti," teica apmeklētājas Elita un Dārta.

Plašāk skaties "Panorāma" sižetā!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu