VIDEO Kā krāpnieki apvārdoja bijušo policisti Daci, atstājot viņu ar 10 000 eiro parādu (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Panorāma" sižeta

Telefonkrāpnieki uzticības iegūšanā un piekļuves bankas kontiem iegūšanā kļūst arvien prasmīgāki. Par krāpnieku upuri kļuvusi arī bijusī policiste Dace, kas iekritusi krāpnieku slazdos, atsaucoties uz šķietami īstu darba sludinājumu, ziņo LTV ziņu raidījums "Panorāma".

Krāpšanas dēļ Daces parādi šobrīd sasniedz aptuveni 10 tūkstošus eiro. Viņa savulaik policijā reģistrējusi apkrāpto iesniegumus, tāpēc bijusi pilnīgi pārliecināta, ka šajā slazdā neiekritīs.

Video: "Panorāma" sižets

Vasaras sākumā viņa ievietoja sludinājumu par papildu darba meklēšanu. Visai drīz viņai atsaucās "bankas darbinieks", kurš nāca klajā ar piedāvājumu piepelnīties.

Pēc "darbinieka" lūguma viņa atvēra kontu vienā no Latvijā zināmākajām bankām, izmantojot oficiālu lietotni, taču radās problēma ar autorizēšanos.

Daci sazvanījušie cilvēki teica – lai to risinātu, viņi pieslēgsies telefonam attālināti. Iiespējams, nomirgos telefona ekrāns, bet par to nevajagot satraukties. Saruna turpinājusies, krāpnieks arī brīdinājis, ka no bankas atnāks brīdinājuma īsziņa, ka kāds ir pieslēdzies un tie esot viņi, tāpēc Dace uz saņemto brīdinājumu nereaģēja.

Dace atļāva piekļuvi telefonam, jo zināja, ka jaunajā kontā nav naudas. Aptuveni divas nedēļas pēc tā atvēršanas viņa saņēma zvanu no bankas.

Zvanā viņai izstāstīja, ka uz viņas vārda paņemti vairāki ātrie kredīti. Uz nomaksu paņemts viedpulkstenis, kā arī "iPhone 14". Dace spriež, ka šīs bija dārgākās preces, ko iespējams saņemt bez pirmās iemaksas. 

Vairāk skaties sižetā!

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu