VIDEO UFC zvaigznes Mahačeva spilgto nokautu aizēno neatļauta paņēmiena izmantošana

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Islams Mahačevs
Islams Mahačevs Foto: AFP / Scanpix

UFC cīkstoņa Islama Mahačeva aizvadītajā nedēļas nogalē izcīnīto uzvaru aizēnojusi neatļautu paņēmienu izmantošana cīņas pašā noslēguma fāzē.

Aizvadītajā nedēļas nogalē notikušajā "UFC 294" cīņu šova galvenajā duelī ar spilgtu nokautu savu vieglā svara divīzijas čempiona jostu aizstāvēja Dagestānas cīkstonis Islams Mahačevs.

Sākotnēji bija paredzēts, ka Mahačeva pretinieks šajā cīņā būs Čārlzs Oliveira, bet brazīlietis treniņa laikā neilgi pirms došanās uz Abū Dabī virs uzacs guva pamatīgu brūci, kuras dēļ bija spiests atteikties no cīņas.

Oliveiras vietā 12 dienas pirms cīņas norises stājās 65,8 kilogramu divīzijas čempions Aleksandrs Volkanovskis. 

Mahačevs un Volkanovskis pirmo reizi tikās jau šā gada sākumā, kad līdzīgā cīņā pēc tiesnešu lēmuma uzvaras laurus plūca dagestānietis. Šoreiz Mahačevam vajadzēja vien pusi raunda, lai Volkanovski nokautētu ar spērienu pa galvu.

Video: Mahačeva un Volkanovska cīņas noslēdzošais nogrieznis

Kā redzams, pēc Volkanovska noguldīšanas nokdaunā, Mahačevs vairākas reizes ar sitieniem trāpa pa austrālieša pakausi, kas UFC nav atļauts. Tā rezultātā publiskajā telpā izskanējusi kritika gan paša Mahačeva, gan tiesneša Marka Godarda virzienā.

Ir redzēti gadījumi, kad pēc sitieniem pa pakausi cīņa tiek pārtraukta un pārkāpuma izdarītājam tiek atņemts punkts. 

Nu jau izdzēstā ierakstā platformā X savu viedokli par šo epizodi izteica arī Konors Makgregors.

"Sarežģīts sports, ko tiesāt. Apstādināt cīņu, lai izteiktu brīdinājumu vai atņemtu punktu, brīdī, kad Volkanovskis jau bija "izslēgts", ir sarežģīts jautājums. Bet tam viennozīmīgi būtu pamats. Cīņa būtu bijusi līdzīga. Būtu gribējis to redzēt. Sitieni pa pakausi nav labi," rakstīja Makgregors.

Šeit gan jāuzsver, ka Volkanovskis pēc Mahačeva spēriena, visticamāk, tik un tā nebūtu spējis turpināt cīņu un lēmums būtu nemainīgs. Tomēr šāds, šķietami, nepārprotams cīņas iznākums jau atkal ir radījis diskusijas MMA fanu vidū.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu