Tūrismu un IT nomainīt uz darbu militārajā jomā. Lauras pieredze ar krasu profesijas maiņu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: finwal89/ Shutterstock

Laura Aksika 16 gadus strādāja tūrisma jomā, bija gide, mācīja valodas, rīkoja dažādus kultūras pasākumus. Tāpat strādājusi informācijas tehnoloģiju (IT) jomā kā programmētāja, taču šobrīd strādā NATO štābā, kas atrodas Ādažu bāzē. Raidījumā "Zilonis studijā" Laura pastāstīja, kā izlēmusi par tik krasu karjeras maiņu. 

Sieviete atklāja, ka uz profesijas maiņu viņu pamudināja Covid-19. Bijusi kāda preses konference, kur Krišjānim Kariņam tika jautāts, ko darīt tūrisma nozares pārstāvjiem, uz ko tā brīža premjers norādījis, ka nepieciešams pārprofilēties. "Es premjera padomam klausīju un sāku skatīties, ko es tādu interesantu varētu darīt." 

Tad Laura pamanījusi iespēju, kurā sievietēm ļauj iziet ātros informātikas kursus un iemācīties programmēšanas pamatus. "Es jau pirms kāda laika biju domājusi par to, kāda tad ir tā informātikas joma, jo vienmēr tas bija licies tāds puišu lauciņš."

Bet kā ar lēmumu sākt darboties militārajā jomā? 

"Patiesībā diezgan līdzīgi, jo es bakstījos pa dažādiem darba sludinājumiem un piedāvājumiem, un vispār jau kādu laiku biju sākusi skatīties uz valsts aizsardzības jomu, jo man tā šķiet ļoti svarīga lieta, ar ko cilvēks vispār var nodarboties. Un Aizsardzības ministrijas lapā arī ir vakances, un es skatījos, ka daudzfunkcionālajai divīzijai "Ziemeļi" ir vajadzīga protokola daļas vadītāja un asistente," pastāstīja Laura. 

Sieviete arī atklāja, kā nonākusi līdz lēmumam par tikai krasu profesijas maiņu. "Es pēdējā laikā tūrismā jutos jau pārāk komfortabli, jutos, ka man nav izaicinājumu. Un, ja nav izaicinājumu, nav izaugsmes."

Plašāk skaties raidījumā!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu