Nogalinātās Justīnes Reinikovas lieta: arī pamāte tiks paturēta ieslodzījumā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nogalinātās Justīnes audžumāte Sandra Reinikova.
Nogalinātās Justīnes audžumāte Sandra Reinikova. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latgales rajona tiesā Daugavpilī pirmdien, 23. oktobrī, slēgtā tiesas sēdē tika pieņemts lēmums atstāt spēkā apcietinājumu Sandrai Reinikovai, kura kopā ar vīru Vladimiru Reinikovu ir aizdomās turētie Justīnes Reinikovas slepkavības lietā.

Latgales rajona tiesa Daugavpilī pirmdien, 23. oktobrī, slēgtā tiesas sēdē izskatījusi jautājumu par aizdomās turētajai Sandrai Reinikovai piemērotā drošības līdzekļa turpmākas piemērošanas nepieciešamību.

Latgales rajona tiesas Rēzeknē priekšsēdētāja palīdze Vera Brituškina informē, ka izmeklēšanas tiesnesis lēma, ka drošības līdzeklis – apcietinājums – netiks grozīts.

Iepriekš jau ziņojām, ka 20. oktobrī Latgales rajona tiesā Rēzeknē tika pieņemts lēmums atstāt spēkā apcietinājumu Justīnes tēvam Vladimiram Reinikovam. 

Drošības līdzeklis – apcietinājums piemērots līdz brīdim, kamēr beigsies likumā noteiktais termiņš līdz kārtējai tā pārskatīšanai vai arī līdz lieta tiks nodota prokuratūrai.

Foto: Justīnes Reinikovas meklēšana Rogovkā

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka Valsts policija izmeklēšanu saistībā ar septiņgadīgās Justīnes Reinikovas nogalināšanu turpina. Abu aizdomās turamo - meitenes tēva un pamātes - advokāti šobrīd negrasās lūgt mainīt piemēroto drošības līdzekli apcietinājumu, ziņoja Latgales reģionālā televīzija.

Izmeklēšanas laikā Justīnes pamātei un tēvam drošības līdzeklis apcietinājums ticis piemērots uz vismaz diviem mēnešiem. Savukārt pēc tam norisināsies vēl viena tiesas sēde, kur lems, vai apcietinājumu nepieciešams pagarināt.

Atbildot uz jautājumu, vai tiks pieprasīta drošības līdzekļa maiņa, aizdomās turamo advokāts Valērijs Petrovskis sacīja: "Tādas tiesības man ir, jā. Bet es saprotu, ka, izvērtējot situāciju, kura ir apkārt šai lietai, tiesa noraidīs manu lūgumu, līdz ar to es šādu lūgumu negatavoju tiesai, laika jautājums.

Savukārt prokuratūras pārstāvji norādīja, ka lieta nav saņemta kriminālvajāšanas uzsākšanai un tā nevar šobrīd sniegt sīkāku informāciju.

Foto: Rogovka 2023. gada oktobrī

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka 5. maijā Rēzeknes novada Nautrēnu pagasta Rogovkā pazuda septiņus gadus vecā Justīne Reinikova. Meitenei bija veselības problēmas. Meitene piektdienas vakarā ap plkst.19 esot izgājusi no savas dzīvesvietas un tajā neesot atgriezusies.

Policija un brīvprātīgie veica plašus meklēšanas pasākumus, pārmeklējot desmitiem kvadrātkilometru plašas teritorijas, taču meklēšana ilgstoši nedeva rezultātus.

Meitenes ķermenis ar acīm redzamiem miesas bojājumiem tika atrasts aprakts pamestas mājas pagrabā, meža vidū vairākus desmitus kilometru no meitenes dzīvesvietas.

21. jūnijā Rēzeknes tiesa aizdomās par Justīnes slepkavību nolēmusi paturēt apcietinājumā 20. jūnijā aizturētās personas – meitenes tēvu Vladimiru Reinikovu un viņas pamāti. Apcietinājums piemērots, lai novērstu iespēju aizdomās turamajiem traucēt kriminālprocesu.

Policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 117. panta par slepkavību pastiprinošos apstākļos. Par šādu noziegumu var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no 10 līdz 20 gadiem, ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu