VIDEO "Apsaukāja, ka esmu bomzis, zaglis." Autobusa šoferis nievājoši izturējies pret pasažieri

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas Starptautiskā autoosta.
Rīgas Starptautiskā autoosta. Foto: Evija Trifanova/LETA

Starppilsētu autobusā "Rīga-Rēzekne" noticis nejauks incidents. Rīdzinieks Māris, kam ir invaliditātes apliecība, devies uz Latgali, lai aprūpētu kādu senioru. Taču šoferis apšaubījis viņa veselības problēmas un izturējies visnotaļ nievājoši, ziņo TV3 raidījums "Bez tabu".

Autobusa vadītājs paņēmis vīrieša invaliditātes apliecību un sācis fotografēt. Uzņemto fotogrāfiju viņš vēlējies sūtīt vadībai uz pārbaudi, kas it kā noteikšot, kāpēc Mārim vispār tāda piešķirta. 

Video: "Bez tabu" sižets

"Sajutos kā apliets ar verdošu ūdeni, man bija ļoti nepatīkami. Viņš sāka mani visādos vārdos apsaukāt, ka esmu bomzis, zaglis, laupītājs. Šī nav pirmā reize, kad šis šoferis šādi izturas pret cilvēkiem ar invaliditāti."

Neilgi pēc tam Māris piedzīvojis vēl vienu nepatīkamu brīdi. Autobuss atpakaļ uz Rīgu izbraucis divos naktī, un Māris iesnaudies. Viņš nogulējis visu ceļu, nepamanot, ka ieradies galapunktā. Pasažieris stāsta, ka šoferis viņu sācis sist un draudējis, ka tūlīt izsviedīs ārā. 

Invalīdu un viņu draugu apvienības “Apeirons” vadītājs Ivars Balodis uzskata, ka šāda rīcība nav pieļaujama.

Par situāciju Māris uzrakstījis iesniegumu, tas tiek izskatīts. "Ecolines" reģionālo starppilsētu maršrutu daļas direktore Sanita Drēviņa žurnālistiem norādīja, ka veikta dienesta pārbaude.

Situācija izrunāta ar autobusa vadītāju, un apskatīti arī videoieraksti no autobusa salona. Māra teikto par sišanu uzņēmums kategoriski noliedzot.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu