"Kaut kam ir jāmainās..." Bokss saņēmis kritikas šalti no savas, iespējams, lielākās zvaigznes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Taisons Fjūrijs
Taisons Fjūrijs Foto: Reuters/ScanPix

Boksa supersmagā svara zvaigzne Taisons Fjūrijs sarunā ar "Sky Sport" neatturējās no kritikas paša pārstāvētajam sporta veidam.

Fjūrijs jau 28. oktobrī ringā tiksies ar bijušo UFC smagā svara divīzijas čempionu Fransisu Nganū. Šajā cīņā gan "galdā" netiks likta Fjūrijam piederošā Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona josta.

Jau ilgāku laiku fonā norisinās runas arī par Fjūrija un Usika titulu apvienošanas cīņu. Neskatoties uz to, ka viņš cīnīsies ar MMA cīkstoni, Fjūrijs nekautrējās kritizēt boksa struktūru par augsta līmeņa cīņu reto norisi.

"Reti kad divi neuzvarēti čempioni tiekas ringā. Aptuveni reizi 10 gados. Lielākoties boksa cīņās tu jau zini, kurš uzvarēs. Tās ir bezjēdzīgas cīņas. Esmu boksa fans. Visu dzīvi esmu bijis boksa fans, un man tas viss ir diezgan apriebies. Kaut kam ir jāmainās. UFC labākie cīnās ar labākajiem. Ranga 10. vietas cīkstonis cīnās ar 11. čali. Ceturtais cīkstonis cīnās ar trešo labāko, pirmais ar otro.

Nedomāju, ka boksā kaut kas tāds jebkad ir pieredzēts. Dažreiz labākie cīnās ar labākajiem. Bet viņi pa ceļam ir cīnījušies tikai ar "lielgabalu gaļu". Piemēram, karjeras pirmās 20 cīņas bijušas pret nezināmiem pretiniekiem. UFC tā nenotiek. Ja tu esi labs, tad tu esi labs," sacījis Fjūrijs.

Slavenā britu boksera izteikumi gan ir absolūtā pretrunā ar viņa darbiem. Fjūrijs uzskata, ka čempiona cīnīšanās ar pretendentiem no ranga top 10 esot pilnībā pieņemama. Tajā pašā laikā viņš, kā jau minēts, aizvadīs cīņu pret MMA cīkstoni bez profesionālās pieredzes boksa ringā...

Fjūrijs gan uzskata, ka jau tuvā nākotnē sagaidāmi uzlabojumi. Viņš arī uzsvēra, ka tiesāsies ar Oleksandru Usiku, ja ukraiņu bokseris nepiekritīs cīņai, kuras līgumu abas puses it kā jau esot parakstījušas.

"Es domāju, ka tuvāko mēnešu laikā boksā būs lielas izmaiņas. Tās nāks no Saūda Arābijas. Uzskatu, ka boksa pasaulē tiks piedzīvotas varas pārmaiņas. Kaut kam ir jāmainās," sacīja Fjūrijs.

35 gadus vecais Fjūrijs profesionālajā boksā aizvadījis 34 cīņas. Viņa kontā 33 uzvaras, no kurām 24 izcīnītas ar nokautu, un viens neizšķirts. Pēdējo reizi ringā Fjūrijs bija aizvadītā gada izskaņā, uzveicot tautieti Dereku Čisoru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu