VIDEO Lietuvā sodīti autovadītāji, kuri mēģināja kļūt par filmas "Ātrs un bez žēlastības" varoņiem (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Lietuvas policijas vairāk nekā mēnesi vākusi informāciju par nelegālām sacīkstēm un huligāniskām braukšanām pa valsts ceļiem, analizējusi iedzīvotāju saņemtos materiālus un organizējusi profilaktiskos reidus, kuru laikā identificējusi un sodījusi teju 200 likumpārkāpējus, ziņo Lietuvas policija.

Lietuvas policijas redzeslokā nokļuva autovadītāji, kuri mēģināja kļūt par slavenās Holivudas filmas "Ātrs un bez žēlastības" varoņiem.

Pēc tam, kad tika saņemti signāli par to, ka uz Lietuvas valsts ceļiem notiek nelikumīgas sacīkstes, huligānisms un autovadītāju nekaunīga uzvedība, policija sāka vākt šādus materiālus un organizēt pārsteiguma reidus. Lai savāktu pierādījumus un sauktu personas pie atbildības, policisti uzraudzīja e-telpu, organizēja nakts reidus ar nemarķētām automašīnām un veica citus publiskus un ne publiskus pasākumus.

Video: Policija fiksē vairākus pārkāpumus

Pēdējais reids notika pagājušajā nedēļā Viļņas reģionā, kura laikā tika konstatēti 42 dažādi ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumi, piemēram, braukšana bez tehniskās apskates, braukšana bez numura zīmēm, transportlīdzekļi ar nelegālām bākugunīm, braukšana bez vadītāja apliecības u. c. Pārbaužu laikā policijas kinologi ar dienesta suņiem pie 3 autovadītājiem atrada potenciāli narkotiskas vielas.

Par narkotisko vai psihotropo vielu realizāciju sākta pirmstiesas izmeklēšana.

Septembrī un oktobrī sastādīti vairāk nekā 150 protokoli par bīstamu braukšanu un huligānismu (par visiem šiem gadījumiem tika atņemtas autovadītāja apliecības), kā arī tika konstatēti 17 transportlīdzekļi, kuri neatbilda tehniskajām prasībām un kuriem tika anulēta tehniskā apskate.

Lietuvas policijas darbinieki sūta skaidru vēstījumu likumpārkāpējiem - valsts ielas un ceļus nedrīkst pārvērst par sacīkšu trasēm, un arī turpmāk īpaša uzmanība tiks pievērsta šādu smagu pārkāpumu novēršanai.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu