FOTO Atklāts vairāk nekā 700 000 eiro vērtais tilts pār Kīleveina grāvi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jaunais gājēju un velobraucēju tilts pār Kīleveina grāvi, kas savieno Torņakalna teritoriju un Latvijas Universitātes Akadēmisko centru ar sabiedriskā transporta tīklu Mūkusalas ielā.
Jaunais gājēju un velobraucēju tilts pār Kīleveina grāvi, kas savieno Torņakalna teritoriju un Latvijas Universitātes Akadēmisko centru ar sabiedriskā transporta tīklu Mūkusalas ielā. Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgā atklāts vairāk nekā 700 000 eiro vērtais tilts pār Kīleveina grāvi.

Jaunais tilts pār Kīleveina grāvi atrodas Dēļu ielas trasē starp Jelgavas ielu Torņakalna pusē un Mūkusalas biznesa centra teritoriju, pa kuru turpināsies gājēju un velosipēdistu ceļš līdz Mūkusalas ielai.

Tilts savienos Torņakalna teritoriju un Latvijas Universitātes Akadēmisko centru ar sabiedriskā transporta tīklu Mūkusalas ielā, veicinot apkaimes funkcionālo un ilgtspējīgu pilsētvides attīstību.

Pašvaldībā norāda, ka tas ir svarīgi pašlaik, kad norisinās aktīva Pārdaugavas projektu attīstība, "Rail Baltica" projekta īstenošana, jaunu biroju un dzīvojamo ēku projektu attīstība Torņakalna apkaimē, kā arī Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra izaugsme.

Tilta garums ir 30 metri, bet platums - 5,6 metri, kas nodrošinās netraucētu satiksmi abos virzienos gan gājējiem, gan velosipēdistiem. Projekta ietvaros labiekārtota blakus esošā teritorija un uzstādīti soliņi. Tilta būvniecība tika uzsākta šā gada februārī un noslēdzās oktobrī. Būvdarbus veica SIA "Tilts".

Pēc tilta atklāšanas Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis (JV) un Latvijas Universitātes rektors Indriķis Muižnieks Latvijas Universitātes Akadēmiskajā centrā parakstīs sadarbības memorandu, kas paredz kopīgu un saskaņotu darbu, lai sekmētu pašvaldības un universitātes izvirzīto attīstības mērķu realizēšanu, veicinātu zinātnes un inovāciju mijiedarbību ar pilsētas attīstību, un veidotu Rīgu par ilgtspējīgu, inovatīvu, zaļu un modernu nākotnes pilsētu.

Vienlaikus Latvijas Universitāte iepazīstinās ar tuvākajiem nākotnes projektiem. Papildus tur jau esošajām Dabas un Zinātņu mājām un būvniecības stadijā esošajai Rakstu mājai tuvākajos gados Latvijas Universitāte uzbūvēs Sporta, Studentu un viesu, Veselības un Tehnoloģiju mājas.

Turpmākā Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra attīstība paredzēta saskaņā ar pavasarī noslēgušos starptautisko metu konkursu, kur žūrijā tika pārstāvētas arī Rīgas Domes iestādes, Latvijas Arhitektu savienība, Latvijas Ainavu arhitektu asociācija.

Iepriekš tika sniegta informācija, ka kopējās būvdarbu izmaksas ir 728 000 eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu