Krievija pārvietojusi savu satelītu ļoti tuvu Francijas satelītam. Iespējams, lai spiegotu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: Artsiom P/Shutterstock

Krievija pārvietojusi vienu no saviem kosmosa satelītiem ļoti tuvu Francijas komunikāciju satelītam "Eutelsat 3B", iespējams, ar mērķi spiegot, raksta medijs "Insider". 

Kā ziņo ASV izlūkošanas uzņēmums "Slingshot Aerospace", 5. oktobrī Krievijas kosmosa kuģis, kas zināms kā "Luch-5X" vai "Olymp-K-2", samazinājis savu pārvietošanās ātrumu, kad bija nonācis 60 kilometru attālumā no cita satelīta. 

Lai gan "Slingshot Aerospace" satelīta nosaukumu nenorādīja, kosmosa objektu vizualizācijas uzņēmuma "DigitalArsenal.io" vadītājs uzskata, ka Krievijas satelīts pietuvojies satelītam "Eutelsat 3B".

Tas ir komerciālo sakaru satelīts, ko Francijā uzbūvējis "Airbus". Tas nodrošina platjoslas datu, telekomunikāciju un video pakalpojumus visā Eiropā, Āfrikā, Tuvajos Austrumos, Vidusāzijā un Dienvidamerikā.

"Šādu uzvedību varētu uzskatīt par nedraudzīgu," sacīja "Slingshot Aerospace" stratēģijas un politikas viceprezidente Odrija Šefere, kura iepriekš ir bijusi arī Nacionālās drošības padomes kosmosa politikas direktore.

Krievijas satelīts neatrodas tik tuvu, lai varētu ietriekties Francijas komerciālajā satelītā. Tomēr pastāv bažas, ka tas vāc sensitīvu izlūkošanas informāciju. 

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu