Aminata: Sapratu, ka nav nekā slikta tajā, ka tu patīc pats sev

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: aminata_savadogo/Instagram

Dziedātāja Aminata Savadogo šajā piektdienā, 27. oktobrī, koncertzālē "Palladium" tiksies ar saviem klausītājiem solokoncertā "Paisums. Bēgums", kurā izskanēs gan labi zināmās, gan arī pavisam jaunas dziesmas. Sarunā ar TVNET GRUPAS tiešsaistes žurnālu "Klik" Aminata ļāva ielūkoties mazliet dziļāk savā dvēselē, atklājot, ka šis ir nozīmīgs laiks viņas dzīvē. Viņa ir atklājusi sevi no jauna.

Aminata nesen izdevusi ari pilna apjoma albumu, kas ir paplašinājums pērn izdotajam minialbumam "Savvaļas pusē".

"Šis albums man ir tāds kā eksperiments, jo tas tapa sadarbībā ar citiem māksliniekiem, šādā veidā albumu es rakstījusi iepriekš nebiju. Var teikt, ka tas ir skats uz sevi ar citu cilvēku acīm. Varbūt šajā albumā es atļaujos dziedāt par lietām, par kurām iepriekš neaizdomājos, vai neuzdrošinājos sevi uzlūkot kā tagad to darīju."

Aminatai pašai ir interesantas jaunās tēmas, lai gan palaikam tās šķiet mulsinošas. "Piemēram, dziesma "Afrodīte" ir ļoti sievišķīga, maiga, flirtīga. Līdz šim es dziesmas rakstīju emocijās, ka bijušas ne pārāk pozitīvas. Dziedāju vairāk par piedzīvotajām sāpēm. Bet šis albums ir kā sevis atklāšana no jauna, es atklāju sevī vairāk to sievišķo pusi. Man šis eksperiments patīk. Brīžiem man bija tāda kā cīņa ar sevi, vai maz ir pieklājīgi dziedāt "mani gurni tevi hipnotizē". Kad pirmo reizi man parādīja šo tekstu, es teicu, ka to nedziedāšu. Bet tad citi dziesmas autori mani pārliecināja, ka tas nav nekas slikts. Un tad sāku prātot, kāpēc gan tas varētu būt slikti. Es ļāvos šim eksperimentam.

Ar šo albumu es jūtu sevī izmaiņas, man patīk Afrodītes tēls. Izdziedāt sākotnēji vārdus "tevi nobūru kā Afrodīte" es pretojos, jo likās, ka nevaru par sevi tā teikt, ka esmu skaista. Bet izrādās, ka tur nav nekā slikta. Dziedot šo dziesmu, es jūtos viegli, es jūtos labāk. Un ceru, ka ir arī klausītāji, kuri jūtas tāpat."

Pilnu interviju ar Aminatu lasiet TVNET GRUPAS tiešsaistes žurnālu "Klik".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu