VIDEO Divi Latvijas kaķi kļūst par "TikTok" slavenībām (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video/pumbacaracal/TikTok

Dīvaina draudzība starp karakalu un mājas kaķi, kuri dzīvo Latvijā, pārsteigusi interneta lietotājus visā pasaulē.

Latvijā dzīvojošie – karakals Pumba un viņa rudais mājas kaķu draugs – ieguvuši lielu popularitāti vietnē "TikTok". Viens no viņu video guvis vairāk nekā 15 miljonu skatījumu.

Videoklipa zvaigzne Pumba ir pieradināts karakals - savvaļas kaķu suga, kas pazīstama ar savu pārsteidzošo izskatu un atšķirīgo uzvedību. Pumbas saimnieks Deniss Jegorovs viņu uzņēma savās mājās Latvijā, kad Pumba bija 3 mēnešus vecs kaķēns. Latvijā karakalu turēšana ir atļauta.

Publicētajā "TikTok" video redzams, kā Pumba, ērti iekārtojies blakus rudajam draugam, sāk šņākt uz operatoru. Šis neparastais pāris izcēlās daudzos sociālo tīklu kanālos, pārsteidzot dzīvnieku mīļotājus no visas pasaules.

VIDEO: Pumbas un viņa rudā drauga draudzība

@pumbacaracal

Pumba is not allowing Izjuma to move🙀

♬ original sound - PumbaCaracal

Šī nav arī pirmā reize, kad Pumba ir ieguvis starptautisku uzmanību. Viņam ir vietnē "TikTok" 9,6 miljoni sekotāju. Latvijā dzīvojšais karakals ir ļoti iemīļots internetā un tā īpašnieks dalās ar Pumbas ikdienu — no spēlēšanās ar rotaļlietām līdz ēdināšanai.

Karakals ir savvaļas kaķis, kuru dzimtene ir Āfrika un Rietumāzija. Latvijā eksotiskais kaķis maksā līdz pat 10 tūkstošiem eiro, arī turēt to ir sarežģīti.

Nepieciešamas atļaujas no instancēm, kas regulē sugu saglabāšanas jautājumus. Tādi dzīvnieki kā karakali var uzturēties tikai plašās privātmājās ar iežogotu teritoriju. Jo viens no nosacījumiem to turēšanai ir speciāls voljērs, kur dzīvnieks varētu pastaigāties un atrasties.

"Ja jūsu mājās dzīvo savvaļas kaķis, nekad nedrīkst atslābināties. It īpaši, ja jums mājās ir bērni," LTV raidījumā "Ķepa uz sirds" brīdina eksperte Tatjana Černova.

Savvaļas dzīvnieki ļoti pieķeras savam saimniekam un pārdzīvo viņa maiņu, norāda eksperte.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu