Draudēja lieciniekam ar vardarbību un lika dot nepatiesas liecības. Advokātei Matjušinai un viņas rokaspuisim piespriež sodu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uzraksts "Notiek tiesas sēde"; ilustratīvs foto.
Uzraksts "Notiek tiesas sēde"; ilustratīvs foto. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pirmās instances tiesa advokātei Radai Matjušinai par liecinieka nelikumīgas iespaidošanas organizēšanu piespriedusi 420 sabiedriskā darba stundas.

Advokāte apsūdzēta par liecinieka iespaidošanas, kas saistīta ar vardarbības piedraudējumu, organizēšanu nolūkā panākt, lai liecinieks dod nepatiesu liecību kādā kriminālprocesā par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu, un liecinieka apzināti nepatiesas liecības sniegšanas organizēšanu, un iegūtā viltotā rakstveida pierādījuma iesniegšanu tiesā, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā.

Kā izriet no lietas materiāliem, iepriekš minētās darbības apsūdzētā advokāte veikusi sava klienta interesēs, lai nodrošinātu viņam fiktīvu alibi saistībā ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Tāpat šajā kriminālprocesā pie kriminālatbildības saukts kāds vīrietis, kurš izpildīja zvērinātas advokātes norādījumus un nelikumīgi, piedraudot ar vardarbību, iespaidoja liecinieku, lai viņš dod nepatiesas liecības un paraksta apliecinājumu par to, ka no advokātes klienta ir aizņēmies 1000 eiro un vēlāk daļu - 650 eiro - atdevis kā aizdevuma daļu, lai gan faktiski šāds aizdevums nebija noticis.

Tiesa atzina vīrieti par vainīgu minēto noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā un piemēroja viņam 400 sabiedriskā darba stundas.

Šādus sodus minētajā apmērā tiesas debatēs lūdza piespriest apsūdzētajiem arī valsts apsūdzības uzturētājs.

Jau ziņots, ka 1982.gadā dzimusī advokāte bija aizturēta 2021.gada 30.jūlijā. Pērn augustā Zvērinātu advokātu padome lēma atstādināt no advokāta pienākumu pildīšanas advokāti Matjušinu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu