Eektroauto uzlādes staciju ierīkošanai. "Latvenergo" vēlas apmainīt trīs zemesgabalus Rīgā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: mpohodzhay/Shutterstock

AS "Latvenergo" vēlas apmainīt trīs zemesgabalus, lai Rīgā ierīkotu elektroauto uzlādes stacijas.

Uzņēmums vērsies Rīgas pašvaldībā, piedāvājot apmainīt pret līdzvērtīgu Lucavsalā, Kazas sēklī, esošo 964 kvadrātmetrus lielo zemes gabalu un divus zemes gabalus Ķengaragā, Grāpju pussalā - 313 kvadrātmetrus lielu zemes gabalu Austuves ielā 11 un 662 kvadrātmetrus lielu zemes gabalu Austuves ielā 13.

"Latvenergo" koncerna saimnieciskās darbības nodrošināšanai šie īpašumi nav nepieciešami, tādēļ plānots tos atsavināt, organizējot izsoli.

Taču, ņemot vērā, ka minētās zemes vienības ieskauj tikai Rīgas pašvaldībai piederoša zeme, pirms izsoļu organizēšanas, pašvaldība tiek lūgta izvērtēt iespēju pārņemt šos zemes gabalus pašvaldības īpašumā.

"Latvenergo" piedāvā izskatīt maiņas darījumu, apmainot tai piederošo zemi pret pašvaldībai piederošām zemes vienībām, kas būtu piemērotas elektroauto uzlādes staciju ierīkošanai.

Kā skaidrojusi Rīgas domes Vides pārvalde, zemes gabali ietilpst dabas un apstādījumu teritorijā, taču vides funkciju nodrošināšanai nav nepieciešami. Vides pārvalde norāda, ka to atsavināšana par labu pašvaldībai būtu vēlama no pašvaldības zemesgabalu apsaimniekošanas optimizācijas viedokļa.

Par iespējamo maiņas darījumu nākamnedēļ plāno lemt Rīgas domes Īpašumu komiteja.

Kā ziņots, "Latvenergo" apgrozījums 2022. gadā palielinājās 2,1 reizi, sasniedzot 1,231 miljardu eiro, bet kompānijas peļņa pieauga 2,6 reizes un bija 209,362 miljoni eiro.

"Latvenergo" nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī ar dabasgāzes tirdzniecību un elektroenerģijas sadales pakalpojumu nodrošināšanu. "Latvenergo" pieder valstij, bet uzņēmuma obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu