Eiropā notikušas demonstrācijas palestīniešu atbalstam. Londonā pulcējušies ap 100 000 cilvēku (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Desmitiem tūkstoši cilvēku sestdien izgāja Lielbritānijas ielās, lai paustu atbakstu palestīniešiem un aicinātu uz pamieru laikā, kad Izraēlas armija pastiprina uzbrukumu Gazas joslā.

Līdzīgas plašas demonstrācijas palestīniešu atbalstam notika arī Francijā, Šveicē un Vācijā.

Londonas ielās otro nedēļas nogali izgāja desmitiem tūkstoši cilvēku, lai paustu atbalstu palestīniešiem.

Britu mediji ziņo, ka Londonā pulcējušies ap 100 000 cilvēku. Ir bijušas arī saķeršanās ar policistiem.

Lielbritānijā ir atļauts atbalstīt palestīniešus, bet aizliegts atbalstīt Gazas joslā valdošo islāmistu kaujinieku grupējumu "Hamās", kuru Lielbritānija, Eiropas Savienība un ASV atzinušas par teroristisku organizāciju.

Līdzīgas demonstrācijas sestdien notika arī Mančestrā un Glāzgovā.

Tūkstošiem demonstrantu palestīniešu atbalstam izgāja arī Francijas ielās.

Lai gan Parīzē bija aizliegta pulcēšanās, bažījoties par sabiedrisko kārtību, cilvēki centās izteikt savu atbalstu palestīniešiem.

Par pulcēšanos Parīzē uz tiesas aizliegtu pasākumu paredzēts 135 eiro sods. Sestdienas vakarā policija paziņoja, ka ir aizturēta 21 persona, bet vairāk nekā 1350 personām noteikts sods.

Protesta akcijas notika arī citās Francijas pilsētās, piemēram, demonstrācijas Marseļā organizatori apgalvoja, ka sapulcējušies ap 4000 cilvēku, lai gan policijas aplēses liecina par 1800 cilvēku sanākšanu.

Šveicē organizatori paziņoja, ka Cīrihē palestīniešu atbalsta akcijā sanākuši 7000 cilvēku, bet policijas aplēses liecina par "dažiem tūkstošiem" demonstrantu.

2000 cilvēku piedalījās demonstrācijā Lozanā, 1800 cilvēku pulcējās Ženēvā un nedaudz vairāk kā 1000 - Bernē.

Berlīnē ar plakātiem pret Izraēlas uzbrukumu Gazas joslā un palestīniešu karogiem sestdien pulcējās ap 3000 cilvēku. Pasākumu ar nosaukumu "Globālie dienvidi apvienojas" organizēja kāda privātpersona, informēja policija.

Tikmēr pie Brandenburgas vārtiem vairāk nekā 100 cilvēku tika aizturēti par dalību nesankcionētā mītiņā palestīniešu atbalstam. Savukārt Hamburgā policija izklīdināja divas nesankcionētas akcijas palestīniešu atbalstam.

Policija Vācijā norādīja, ka līdz 1.novembrim ir pagarināts 15.oktobrī izdotais aizliegums pulcēties, lai izteiktu atbalstu "Hamās" vai grupējuma uzbrukumiem Izraēlā. Akcijas palestīniešu atbalstam ir iespējamas iepriekš tās reģistrējot un saņemot atļauju.

Jau vēstīts, ka Izraēla sestdien paziņoja par jaunu posma karā pret "Hamās" sākšanu un sauszemes operācijas Gazas joslā pastiprināšanu, atbildot uz 7.oktobrī notikušo uzbrukumu, kad "Hamās" Izraēlā nogalināja vairāk nekā 1400 cilvēku un saņēma gūstā vairāk nekā 220 cilvēku.

Tikmēr "Hamās" varasiestādes paziņojušas, ka trīs nedēļas ilgušajos Izraēlas uzlidojumos nogalināti vairāk nekā 7700 cilvēku, bet vēl 1700 cilvēku atrodas zem gruvešiem. Veselības aprūpes sistēmu Gazas joslā paralizējot sakaru un elektrības atslēgšana.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu