NHL veterāns Torntons paziņo par karjeras beigām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Kanādiešu centra uzbrucējs Džo Torntons, kurš pēdējo reizi Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlēja 2021./2022.gada sezonā, neatsāks profesionāļa karjeru, paziņoja 44 gadus vecais hokejists.

Savā 24 gadus ilgajā NHL karjerā Torntons aizvadīja 1714 spēles, kas ir sestais visu laiku labākais rezultāts. Kanādietis guva 430 vārtus, atdeva 1109 rezultatīvas piespēles, šajā rādītājā ieņemot septīto vietu, bet gūtajos punktos - 12.pozīciju.

Torntonu 1997.gada draftā ar pirmo numuru izraudzījās Bostonas "Bruins" komanda, kurā viņš pavadīja pirmās septiņarpus sezonas NHL. Nākamās 14 ar pusi sezonas viņš spēlēja Sanhosē "Sharks" rindās, bet noslēdzošās divas karjeras sezonas pārstāvēja Toronto "Maple Leafs" un Floridas "Panthers" komandas.

Savā pēdējā sezonā uzbrucējs 34 spēlēs guva piecus vārtus un atdeva piecas rezultatīvas piespēles.

NHL lokauta laikā un Covid-19 saīsinātajā sezonā Torntons spēlēja Šveices komandā "Davos".

Savā pieredzes bagātajā NHL karjerā Torntons tā arī neizcīnīja Stenlija kausu, lai gan tuvu tam bija 2016.gadā, kad "Sharks" finālsērijā ar 2-4 zaudēja Pitsburgas "Penguins". 2006.gadā Torntons kļuva par līgas rezultatīvāko hokejistu un saņēma arī vērtīgākā spēlētāja balvu.

Ar Kanādas izlasi Torntons 2010.gadā kļuva par olimpisko čempionu, divreiz uzvarēja Pasaules kausā un izcīnīja sudraba medaļu pasaules čempionātā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu