Rovanpere otro reizi kļūst par WRC čempionu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Divkārtējais Latvijas čempions rallijā Somijas autosportists Kalle Rovanpere svētdien nodrošināja savu otro pasaules rallija čempionāta (WRC) uzvarētāja titulu pēc kārtas.

Rovanpere WRC debitēja 2017.gadā un pērn kļuva par visu laiku jaunāko čempionu. 23 gadus vecais soms tagad ir arī jaunākais pilots, kurš izcīnījis divus titulus pēc kārtas.

Sezonas priekšpēdējā jeb 12.posmā - Centrāleiropas rallijā, kas norisinājās Čehijā, Austrijā un Vācijā - "Toyota Gazoo" pilots Rovanpere ar stūrmani Jonni Haltunenu bija otrie, taču ar to pietika titula nodrošināšanai.

Pārliecinošu uzvaru svinēja beļģis Tjerī Nevils ("Hyundai Shell Mobis"), kurš par nepilnām 58 sekundēm pārspēja Rovanperi. Vēl 55 sekundes atpalika igaunis Ots Tenaks ("M-Sport Ford").

Rovanperi titula izcīnīšanai tuvināja viņa komandas biedra Lielbritānijas pilota Elfina Evansa izstāšanās sestdienas trešajā ātrumposmā. Lai saglabātu kaut teorētiskas izredzes uz titulu, Evansam svētdien bija jāatgriežas pēdējā ātrumposmā, cerot, ka Rovenpere nepabeigs ralliju.

Kopvērtējumā Rovanperem ir 235 punkti, 191 guvis Evanss, 184 ir Nevilam, bet 162 iekrājis Tenaks.

Šosezon WRC notiks 13 posmi un pēdējais no tiem norisināsies novembra vidū Japānā. Arī nākamajā sezonā norisināsies 13 posmi, no 18. līdz 21.jūlijam WRC kalendārā debitējot Latvijas rallijam.

Iepriekšējā sezonā par čempionu tika kronēts Latvijas eksčempions Kalle Rovanpere no Somijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu