Vīrietis mirst, aizrijoties ar nāvīgi populāru delikatesi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: overkit/Shutterstock

Dienvidkorejā miris 82 gadus vecs vīrietis, mielojoties ar ēdienu, ko dienvidkorejieši uzskata par īpašu delikatesi, raksta portāls "indy100".

Dienvidkorejā populārā delikatese "san-nakji", kas tulkojumā nozīmē "dzīvs astoņkājis", ir viens no tiem ēdieniem, kas domāts drosmīgajiem. Pasaulē ir vairāki jūras velšu ēdieni, kurus izvēloties, cilvēks mazliet rotaļājas ar nāvi. Ēdot "san-nakji", pastāv risks, ka astoņkāja taustekļi, kas, pasniedzot ēdienu, joprojām kustas, var ieķerties ēdāja rīklē. Astoņkājis nekad nepadodas! 

Delikatesi "san-nakji" pagatavo, sasmalcinot termiski neapstrādātu astoņkāja ķermeni un apslakot to ar sezama eļļu tieši pirms pasniegšanas, kamēr taustekļi, kas netiek sakapāti, vēl lokās. Neskatoties uz to, ka astoņkājis tehniski vairs nav dzīvs, dzīvnieka taustekļi turpina kustēties nervu impulsu dēļ. Baudot šo ēdienu, taustekļi var ieķerties delikatešu mīļotāja rīklē – tā diemžēl aizrijās un nosmaka arī 82 gadus vecais dienvidkorejietis.

Neraugoties uz to vai arī, iespējams, tieši tāpēc, ka delikateses baudīšana ir tik riskants pasākums, "san-nakij" ir Dienvidkorejas gardēžu vidū nāvīgi populārs ēdiens. Kopš 2007. gada ar astoņkāja taustekļiem aizrijušies un nosmakuši septiņi cilvēki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu