Pēc uzbrukuma Lionas komandas autobusam atcelts "Olympiques" derbijs Marseļā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lionas "Olympique" autobuss.
Lionas "Olympique" autobuss. Foto: SIPA/Scanpix

Pēc uzbrukuma Francijas futbola komandas Lionas "Olympique" autobusam svētdien tika atcelts Marseļā paredzētais "Choc des Olympiques" jeb derbijs starp divām "Olympique" komandām.

Lionas komandai dodoties uz stadionu, pa tās autobusu tika sviesti akmeņi. Saplīstot autobusa logiem, sejas traumu guva viesu komandas galvenais treneris Fabio Groso, tāpat savainots tika viņa asistents Rafaēle Longo.

Sākotnēji lionieši piekrita aizvadīt maču, taču, saprotot Groso gūto traumu nopietnību, atteicās doties laukumā. Arī spēles tiesnešu ziņojumā bija teikts, ka maču nevajadzētu aizvadīt, jo viena no pusēm uzbrukuma rezultātā ir guvusi traumu.

Uzbrukumu pretinieku komandas autobusam nosodīja arī Marseļas kluba prezidents Pavlo Longorija.

Francijas policija ir aizturējusi deviņus cilvēkus un meklē citus aizdomās turamos.

Francijas iekšlietu ministrs Žeralds Darmanēns raidorganizācijai BFM TV ir apstiprinājis, ka uzbrukumā tika ievainoti arī pieci policisti.

Marseļas komanda pēc deviņām aizvadītajām spēlēm turnīra tabulā ir devītā, bet Lionas futbolisti ieņem pēdējo, 18.vietu.

Līdzšinējās desmit kārtās bez zaudējumiem cīnās tikai "Nice", kas ar 22 punktiem ir līdere. Par punktu mazāk ir Parīzes "Saint-Germain", bet vēl tikpat atpaliek "Monaco".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu