Bijušais čempions skaidro, kāpēc tik drīz neredzēt Usika-Fjūrija cīņu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Taisons Fjūrijs un Oleksandrs Usiks
Taisons Fjūrijs un Oleksandrs Usiks Foto: Reuters/ScanPix

Bijušais boksa čempions Džordžs Grovss uzskata, ka drīzumā neredzēt nu jau ļoti ilgi gaidīto cīņu starp Oleksandru Usiku un Taisonu Fjūriju.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Taisons Fjūrijs pēc dalīta tiesnešu lēmuma izcīnīja strīdīgu uzvaru pār bijušo UFC smagā svara čempionu Fransisu Nganū. 

Fjūrija promotieris Frenks Vorens jau uzreiz pēc cīņas sarunā ar medijiem norādīja, ka viņa klients ar Usiku 23. decembrī, kā tika runāts iepriekš, necīnīsies. Vorens lēsa, ka cīņa varētu notikt nākamā gada janvārī vai februārī.

Grovss uzskata, ka Fjūrija un Usika dueli fani varētu nemaz nesagaidīt. Katrā ziņā ne tuvākajā nākotnē.

"Nedomāju, ka Usiks ir nākamais. Ir divas opcijas - Nganū, vai arī šī bija Fjūrija pēdējā cīņa. Viņš visiem saka, ka ir Čigānu karalis. Viņš ir vīrs, kuru neviens nevar uzveikt. Ir viens cīkstonis, kurš viņu var uzveikt, un tas ir Usiks. Tā uzskata daudzi. Fjūrijam nav nepieciešams riskēt un zaudēt mazam ukrainim ar spraugu starp zobiem," sarunā ar "Sky Sports" izteicās Grovss.

Bijušais boksa čempions uzskata, ka Fjūrijam ir perspektīvas izveidot karjeru arī ārpus ringa, tomēr, viņaprāt, vairākas durvis varētu aizvērt zaudējums cīņā pret Usiku.

"Domāju, ka viņš atkārtos pēdējo cīņu pret Nganū, par kuru viņš saņēma lielu naudas summu. Tai cīņai viņš labāk sagatavotos. Vai arī viņš vienkārši nobeigs karjeru," sacīja Grovss.

Tāpat bijušais bokseris arī apšauba, vai Fjūrijam 35 gadu vecumā vēl ir degsme, kas palīdzēja viņam sasniegt boksa virsotnes.

"Viņš nebija "cilvēku čempions" līdz cīņai pret Vailderu 2020. gadā. Viņš arī nav ticis pārbaudīts kopš 2021. gada cīņas pret Vailderu. Tas ir ilgs laiks. Viņam nav bijusi nepieciešamība smagi strādāt. Dilons Vaits nebija gatavs. Derkess Čisora drīzāk ir viņa draugs. Šķiet, ka ir pagājis ilgs laiks, kopš Fjūrija mugura pēdējoreiz bija pret sienu," turpina Grovss.

35 gadus vecais Fjūrijs boksā aizvadījis 35 cīņas, no kurām uzvarējis 34, no tām 24 ar nokautu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu