Arī otra cūkas sirds transplantācija drīz beigusies ar nāvi (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Oleh_Leosan/"X"

Otro reizi pasaulē vīrietim transplantēta cūkas sirds. Taču sešas nedēļas pēc orgāna transplantācijas vīrietis nomira, vēsta Mērilendas Universitātes Medicīnas centrs.

58 gadus vecajam pacientam Lorensam Fasetem (Lawrence Faucette) dažas dienas pirms nāves 30. oktobrī sāka parādīties pazīmes, ka viņa ķermenis atgrūž transplantēto orgānu.

Iepriekš vīrietis vērsās slimnīcā saistībā ar sirds mazspēju. Nākamajā dienā viņš saņēma medicīnas iestāžu apstiprinājumu operācijai.

Arī pagājušajā gadā bija līdzīgs gadījums. Ārsti saka, ka cūkas sirdī, kas 2022. gada sākumā tika transplantēta 57 gadus vecam vīrietim, atrastas cūku vīrusa pēdas. Tas varētu izskaidrot, kāpēc vīrietis divus mēnešus pēc transplantācijas nomira.

Ārstu komanda, kas veica eksperimentālo procedūru, 20. aprīlī paziņoja, ka cūkas sirds varētu būt inficēta ar cūku citomegalovīrusu. Šis vīruss parasti atrodams sivēnos un var izraisīt iesnām līdzīgus simptomus. Zināms arī tas, ka šis vīruss var saīsināt primātu dzīves ilgumu, kuriem pārstādīti inficētas cūkas audi vai orgāni, rakstīts 2018. gada pētījumā.

Pirmais šāds pacients, Deivids Benets, ģenētiski modificēto cūkas sirdi saņēma šā gada janvārī un sākumā pēc operācijas jutās labi. Tomēr divus mēnešus pēc transplantācijas viņš nomira.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu