VIDEO Novērst noziegumu, pirms tas noticis. Izveidots uzticības tālrunis iespējamajiem pedofiliem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ģimene ar bērniem. Ilustratīvs foto
Ģimene ar bērniem. Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Strādājot ar seksuālos noziegumos cietušajiem bērniem, centra "Dardedze" statistika ir ļoti skaudra. Bērnu pavedināšana visbiežāk nenotiek spontāni, bet gan pakāpeniski. Pirms nozieguma paveikšanas to ir iespējams novērst vairākos brīžos, tādēļ Latvijā plānots pārņemt Lielbritānijas piemēru un ievest uzticības tālruni iespējamajiem pedofiliem, ziņo raidījums "Panorāma".

Viss sākas ar seksuālām domām, kas var kļūt uzmācīgas. Cilvēks, kurš netiek ar šīm domām galā vai nesaņem palīdzību, var ķerties pie nozieguma plānošanas.

"Pašlaik cilvēkam, kuram ir domas, bet kurš vēl nav paveicis noziegumu, īsti nebija, kur vērsties. Tagad jau tas tiek veidots ar šo palīdzības tālruni, un tas ir ļoti būtiski, jo tā mēs novēršam noziegumus," stāsta centra "Skalbes" direktors Raivo Vilcāns.

Šī preventīvā instrumenta nepieciešamību apstiprina arī valsts probācijas dienesta un ieslodzījuma vietu pārvaldes eksperti, norādot, ka, strādājot ar notiesātajiem, redzami daudzi posmi, kuros noziegumu būtu bijis iespējams novērst.

VIDEO: Raidījuma "Panorāma" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu