Bartaševičs uzskata, ka viņa atstādināšana no Rēzeknes mēra amata ir politiskas kampaņas daļa (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs
Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs Foto: Paula Čurkste/LETA

Savu atstādināšanu no amata Rēzeknes domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs ("Kopā Latvijai") vērtē kā lielas politiskas kampaņas daļu, kas vērsts pret Rēzeknes pašvaldību un viņu personīgi.

Bartaševičam vēl neesot bijis iespējas pilnībā iepazīties ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministres Ingas Bērziņas (JV) parakstīto rīkojumu par atstādināšanu, jo tas esot ļoti apjomīgs un sastāv no vairākām tēmām. Taču pirmais iespaids viņam radies, ka tas nav "viens vesels un juridiski korekts" dokuments. Dokumentā cita starpā esot minēti arī dažādi sīki administratīvi pārkāpumi - kā piemēru Bartaševičs min to, ka savā sociālo mediju privātajā profilā nav lietojis valsts valodu.

"Ļausim tiesai strādāt ar šo dokumentu - mēneša laikā, kā ļauj normatīvie akti, sagatavosim un iesniegsim sūdzību. Lai tiesa lemj, cik šis dokuments ir tiesisks un cik tiesisks bija rīkojums par atstādināšanu," sacīja pašvaldības politiķis.

Bartaševičs uzskata, ka šis rīkojums izskatās pēc politiski motivēta procesa. Tam arī esot vairāki pierādījumi. Iepriekšējam ministram Mārim Sprindžukam (AS) neesot bijuši vajadzīgi nekādi argumenti, Valsts kontroles secinājumi vai pētījumi. Tāpat "Bērziņas kundzei jau otrā dienā pēc stāšanās amatā jau bija gatavs lēmums, ka Rēzeknes mērs ir jāatlaiž", apgalvoja Rēzeknes mērs, piebilstot, ka nekas nav vērtēts kvalitatīvi un objektīvi. Tika nodrošināts informatīvais fons "par lielu naudu, tai skaitā, valsts naudu", domā Bartaševičs.

No Finanšu ministrijas (FM) vēstules uz prokuratūru bija rakstītas pirms vairākām nedēļām, un politiķim neesot informācijas, ka būtu sākts kāds kriminālprocess. FM esot ieinteresēta, lai situācija Rēzeknē paliktu sarežģīta arī turpmāk. Bartaševičs uzsver, ka runājot par investīciju projektiem pilsētā, tad tur "viss ir likumīgi".

Kā jau ziņots, šodien Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV) parakstījusi rīkojumu par Rēzeknes mēra Aleksandra Bartaševiča ("Kopā Latvijai") atstādināšanu par nozīmīgiem pārkāpumiem, aģentūru LETA informēja ministrijā.

VARAM norāda, ka Rēzeknes domes priekšsēdētājs tiek atstādināts par būtiskiem un sistemātiskiem pārkāpumiem, vadot domes darbu un atbildot par pašvaldības budžeta izpildes procesa organizāciju un vadību. Attiecīgie pārkāpumi, kā arī tas, ka domes priekšsēdētājs nav sniedzis faktos balstītu, patiesu, salīdzināmu, saprotamu un pilnīgu informāciju par pašvaldības finansiālo stāvokli un par pašvaldības budžeta sagatavošanu un izpildi, liecina par domes priekšsēdētāja nespēju pildīt savus pienākumus.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu