"Apple" pārstāvji: "Android" tehnoloģijas ir "masveida izsekošanas ierīces"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lietotne "Google Maps".
Lietotne "Google Maps". Foto: BigTunaOnline/Shutterstock

Pašlaik Amerikas Savienotajās Valstīs notiek pretmonopola tiesas process starp Tieslietu ministriju un "Google". Tehnoloģiju milzis tiek apsūdzēts par līgumu noslēgšanu ar "Apple" un citiem uzņēmumiem par tiesībām būt viņu noklusējuma meklētājprogrammai, ziņo "9to5Google".

Šajā lietā kā liecinieki tika pieaicināti "Apple" pārstāvji. Tiesā publiski parādīts interesants fragments no Kupertino komandas iekšējās prezentācijas, kas tapusi 2013. gadā. Vienā no slaidiem teikts, ka "Android" ir "masveida izsekošanas ierīces".

Tajā ir arī citāts no Ērika Šmita, bijušā "Google" izpilddirektora, kurš bija arī "Apple" direktoru padomes loceklis. Saskaņā ar prezentāciju viņš teica sekojošo: ""Google" politika ir nokļūt līdz baisai robežai, bet nepārkāpt to."

Liela daļa "Apple" prezentācijas ir rediģēta, bet dažos slaidos ir iekļauta "privātuma laika līnija".

Tajā, cita starpā, ir uzskaitīti "Facebook" izsekošanas rīki un "Google Street View", kas fiksē privātus Wi-Fi savienojumus.

Pats "Apple norāda, ka tas apvieno datus starp pakalpojumiem tikai, lai "lai nodrošinātu vislabāko klientu pieredzi".

"Google" jebkurā situācijā apvieno datus visos pakalpojumos, piemēram, "Google" balss palīgs ir saistīts ar lietotāja kontu, savukārt "Siri" lietotāja dati ir saistīti tikai ar balss palīgu.

Noslēgumā "9to5Google" atzīmēja, ka visas mobilās ierīces, neatkarīgi no tā, vai tie ir "iOS" vai "Android", vienā vai otrā veidā uzrauga savus lietotājus. Taču "Android" šajā ziņā joprojām manāmi atpaliek no "iOS".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu