OHL sestdienas spēlēs triumfē "Mogo"/LSPA, "Zemgale"/LBTU un "Kurbads"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Mogo"/LSPA un HK "Kurbads"
"Mogo"/LSPA un HK "Kurbads" Foto: HK Mogo/Facebook

"Mogo"/LSPA, Jelgavas "Zemgale"/LBTU un "Kurbads" komandas 4. novembrī "Optibet" Hokeja līgas (OHL) mačos guva panākumus pār Lietuvas komandām.

Turnīra līdere "Zemgale"/LBTU mājās ar 2:1 (1:1, 0:0, 1:0) pārspēja Kauņas "City".

Pirmās trešdaļas vidū Kauņas komandu vadībā izvirzīja Ondržejs Mahala, bet nepilna trīs minūtes vēlāk jelgavnieki izlīdzināja rezultātu, precīzam esot Patrikam Seilim.

Otrajā periodā "Zemgale"/LBTU neizmantoja lielo vairākumu, tomēr noslēdzošajā trešdaļā Jelgavas komandai izdevās gūt vārtus, spēlējot vairākumā, kad pretinieku vārtsargu pārspēja Kevins Strādnieks un panāca 2:1 laukuma saimnieku labā.

Mača izskaņā "Zemgale"/LBTU palika mazākumā, taču Kauņas vienība to neizmantoja un rezultāts palika nemainīgs, Jelgavas komandai izcīnot panākumu.

Uzvarētāju vārtus sargāja Mariuss Bajaruns-Galejs, kurš atvairīja 30 pretinieku metienus, bet otrā laukuma galā Sergejs Pisarenko atvairīja 46 ripas.

Tikmēr "Mogo"/LSPA izbraukumā ar 10:2 (3:0, 4:1, 3:1) sagrāva Elektrēnu "Airwell-Energija".

Uzvarētāju rindās Gints Meija izcēlās ar trīs vārtiem un rezultatīvu piespēli, Antons Siņegubovs sakrāja piecus (2+3) rezultativitātes punktus, pa diviem vārtiem guva Lauris Bajaruns un Kārlis Ozoliņš, bet Deivids Sarkanis tika pie vārtiem un trīs rezultatīvām piespēlēm.

Elektrēnu komandas labā abus vārtus guva Tads Kumeļausks.

Vēl "Kurbads" savā laukumā ar 6:2 (2:0, 2:2, 2:0) uzvarēja Viļņas "7BET-Hockey Punks".

Mājinieku vienībā Artūrs Mickevičs tika pie vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, Aleksandrs Galkins atzīmējās ar rezultatīvu piespēli trīs vārtu guvumos, kamēr pa reizei pretinieku vārtsargu pārspēja Edgars Dīķis, Davids Livšics, Aleksandrs Novikovs, Artūrs Sedjukēvičs un Matīss Bīriņš.

Viesu labā vārtus guva Ronalds Dvončs un Iļja Četvertaks.

Turnīra tabulā līdere ar 26 punktiem 14 mačos ir "Zemgale"/LBTU, 20 punkti 13 spēlēs ir "Mogo"/LSPA un Kurbads" hokejistiem, bet 14 punkti 13 spēlēs ir "Prizma" vienībai. Hokeja skola "Rīga" ar astoņiem punktiem desmit cīņās atrodas sestajā pozīcijā.

OHL četru apļu pamatturnīrs noslēgsies 28.februārī, bet izslēgšanas spēļu turnīrā tiks noskaidroti OHL un Baltijas čempioni.

OHL izslēgšanas turnīrā iekļūs sešas komandas. Ceturtdaļfināls notiks līdz trim uzvarām, bet pusfināls un cīņa par OHL kausu norisināsies līdz četriem panākumiem.

2023./2024.gada sezonā Baltijas čempionātā piedalās Rīgas "Prizma", Hokeja skola "Rīga", Jelgavas "Zemgale"/LBTU, "Mogo"/LSPA un "Kurbads" no Latvijas, "Kaunas City", Elektrēnu "Airwell-Energija", Viļņas "7BET-Hockey Punks" no Lietuvas un Igaunijas klubs Tallinas "Panter".

Arī šajā sezonā Ukrainas pilsoņiem OHL čempionātā netiek piemērots leģionāru jeb ārvalstu hokejistu statuss, bet Krievijas un Baltkrievijas spēlētājiem ir liegts startēt OHL.

Pērn par čempioni kļuva "Zemgale"/LBTU, kas finālā līdz četrām uzvarām ar 4-1 pieveica "Mogo"/LSPA.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu