Septiņi pusaudži Lielbritānijā ar motorzāģiem un cirvjiem izdemolē 1,4 miljonu eiro vērtu īpašumu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Mike_shots/Shutterstock

Septiņi pusaudži izdemolējuši kāda pāra īpašumu ar motorzāģiem, cirvjiem un āmuriem, saplēšot viņu senlietas un pat sabojājot upures kāzu kleitu, ziņo "Insider", atsaucoties uz oktobrī Lielbritānijā notikušo  tiesas prāvu.

Pusaudži atrada instrumentus mājas īpašnieku garāžā un vesela mēneša garumā pagājušā gada maijā postīja īpašumu, nodarot 300 000 mārciņu (345 800 eiro) zaudējumus 1,2 miljonu mārciņu (1,4 miljonu eiro) vērtajam īpašumam Vaitas salā, kamēr mājas īpašnieki bija prom, ziņoja vietējais ziņu izdevums "Island Echo".

Saskaņā ar "Island Echo", pusaudži iznīcināja gleznas, vitrāžu, lustru un vectēva pulksteni. Pa visā māju bija izliets balinātājs, eļļas krāsas, kreozots un kečups.

Vannas istabas bija nopludinātas, jo tika noplēsti ūdens krāni. Pusaudži bija izveidojuši "ūdens slidkalniņu" uz grīdas.

Ziņojumā arī teikts, ka uz sarkankoka palodzēm bija atstāti gravējumi un sienas noķēpātas ar grafiti.

Pusaudži arī bija izmantojuši mājas īpašnieku instrumentus, lai nocirstu palmu, un mēģinājuši aizdedzināt zāles pļāvēju.

"Tas ir prātam neaptverami, un izskatās, ka īpašumam cauri izgājis virpuļviesulis," stāsta mājas īpašniece Džoanna Pitarde.

"Esam šausmās par ļauno vandalismu un dedzināšanas mēģinājumiem mūsu īpašumā. Būs vajadzīgs ilgs laiks, lai finansiāli un emocionāli atgūtos no šī notikuma."

Pusaudži nozieguma veikšanas brīdī bija vecumā no 11 līdz 15 gadiem un joprojām ir jaunāki par 16 gadiem, viņu vārdus nevar atklāt juridisku iemeslu dēļ.

Pusaudži tiesā atzina, ka nodarījuši īpašumam noziedzīgu kaitējumu, un izteica nožēlu par savu rīcību.

Sešiem vandaļiem tika piespriests samaksāt 1500 mārciņu jeb aptuveni 1700 eiro kompensāciju, kā arī 12 mēnešus jāatrodas uzraudzībā.

Septītajam pusaudzim sods tiks pasludināts vēlāk šajā mēnesī.

Runājot ar pusaudžiem tiesā, Vaitas salas miertiesnešu priekšsēdētājs Kīts Džonss sacīja: "Jūsu uzvedība ir bijusi šokējoša un absolūts apkaunojums jums visiem."

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu