Prezidents ar humoru atbild uz "Aizliegtā paņēmiena" sižetu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edgars Rinkēvičs/X

"Latvijas Televīzijas" raidījums 23. oktobrī publicēja raidījumu par mākslīgā intelekta izmantošanu citas personas balss simulēšanai. Par raidījumā veiktā eksperimenta "upuriem" kļuva ASV prezidents Džo Baidens un mūsu pašu valsts galva Edgars Rinkēvičs, kurš raidījumam nepalika atbildi parādā.

Raidījumā izveidotajā sižetā mākslīgais intelekts radījis viltoja sarunu starp abiem valstu līderiem par bruņurupuču audzēšanu.

Jau raidījuma ietvaros Rinkēvičs pasmīnēja, ka balsu viltošanā ir vieta uzlabojumiem, tomēr arī nopietni norādīja, ka šādi viltojumi var tikt pielietoti, lai ietekmētu nākamās Saeimas vēlēšanas.

Laikam domas par bruņurupuču audzēšanu Rinkēviču nepameta tik drīz un aptuveni divas nedēļas pēc raidījuma iznākšanas publicēja zvēru audzēšanas "rezultātu" savā "X" (iepriekš "Twitter") kontā.

"Pirms kāda laika LTV raidījums Aizliegtais paņēmiens ar mākslīgā intelekta palīdzību ziņoja, ka esmu aizrāvies ar bruņurupuču audzēšanu, šeit rezultāts," pasmejas Rinkēvičs pie bildes, kurā redzama pie Jūrmalas pludmales uzstādītā skulptūra "Bruņurupucis".

ASV prezidents pagaidām nav komentējis raidījuma sižetu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu