FOTO Miljardi kabatās, greznas villas un limuzīni. Atklāts, kā dzīvo "Hamās" līderi (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: NEXTA/"X"

Gazas josla ir mājvieta vairāk nekā diviem miljoniem iedzīvotāju, taču liela daļa  Gazas iedzīvotāju dzīvo zem nabadzības sliekšņa. Taču dīvaini ir tas, ka joslā reģistrēti simtiem miljonāru, vēsta Vācijas laikraksta "Bild" pētījums.

"Hamās" teroristi, kas dzīvo Gazas joslā, jau gadiem ilgi pelna daudz naudas, veicot islāma radikālo teroru. Teroristi dzīvo greznās villās, kuras rotā zelts, marmors un grandiozi peldbaseini.

"Hamās" vadītāji arī nekautrējas parādīt savus greznos "Mercedes" limuzīnus vietnē "TikTok" un maltītes restorānos.

"Bild" izpētījis, ka bagātākie no šiem "Hamās" miljonāriem jau sen dzīvo ārzemēs. Viņu vidū ir bijušais Gazas joslas vadītājs Ismails Hanija. 61 gadu vecais 13 bērnu tēvs, kas kopš 2019. gada slēpjas ārzemēs, turpina veicināt "Hamās" teroristu darbošanos no luksusa viesnīcām Turcijā un Katarā.

Viņš regulāri ar savu privāto lidmašīnu lido uz Teherānu, Stambulu, Maskavu un Kairu, savukārt viņa dēli Māzs un Abdels ik pa laikam ievieto fotogrāfijas vietnē "Instagram" no dārgām viesnīcām Stambulā, Dohā vai Katarā.

Otrs svarīgākais "Hamās" līderis Musa Abu Marzouks jau 14 gadus dzīvo ASV. Viņa bagātība tiek lēsta divu miljardu dolāru vērtībā.

Savukārt bijušais "Hamās" biroja vadītājs Haleds Mašals aizbēga uz Kataru ar milzīgu bagātību 1,5 miljardu dolāru apmērā. Šobrīd viņš pārvalda "Hamās" finanses un nekustamo īpašumu no Dohas.

"Bild" pētījumā secināts, ka Junis Kafišehs, kurš ir atbildīgs par "Hamās" finansēm, dzīvo Stambulā un pat ieguvis Turcijas pilsonību.

Nogalināti vairāki "augsta ranga" "Hamās" darbinieki

Izraēlas armija ceturtdienm, 26. oktobrī, paziņoja, ka ir nogalinājusi palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamās" izlūkošanas direkcijas vadītāja vietnieku Šadi Barudu, ceturtdien veicot triecienu Gazas joslā.

Baruds "piedalījās 7.oktobra slaktiņa un neskaitāmu citu nāvējošu uzbrukumu pret izraēliešiem plānošanā", teikts Izraēlas Aizsardzības spēku paziņojumā.

Izraēlas Aizsardzības spēki pavēstīja, ka tika nogalināti arī trīs citi "augsta ranga "Hamās" operatīvie darbinieki".

"Hamās" kaujinieki 7.oktobrī iebruka Izraēlā un robežapvidū sarīkoja slaktiņu, nogalinot vairāk nekā 1400 cilvēku un sagrābjot vismaz 224 ķīlniekus.

Izraēla atbild uz šo uzbrukumu, veicot gaisa un artilērijas triecienus pret "Hamās" Gazas joslā.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu