VIDEO Unikālos kadros iemūžināts, kā izolēta cilts reaģē uz saskarsmi ar pētniekiem (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: realatul/"X"

Internetā publicēti unikāli kadri, kas uzņemti 1991. gadā un parāda situāciju, kā Indijas pētnieki satiek vienu no pēdējām senajām ciltīm - 30 000 gadu senās sentineliešu cilts pārstāvjus, vēsta portāls "Ladbible".

Cilts, kas dzīvo Ziemeļsentinelas salā, ir īpaši izolēta, taču gadu gaitā ir bijusi saskarsme ar tās iedzīvotājiem. Ne vienmēr satikšanās beigusies labi.

Video uzņemts 1991. gadā, kad Indijas Antropoloģijas dienesta direktors Trilokinats Pandits un viņa kolēģi apmeklēja salu Indijas okeānā.

Video redzams, kā pētnieki piebrauc pie salas ar laivu, kad cilts locekļi dodas uz pludmali, lai apskatītu pietuvojušos cilvēkus.

Pētnieki cilts pārstāvju virzienā meta kokosriekstus – tas ir žests, kas apliecina mieru. Cilts locekļi tos savāca no ūdens.

Šie kadri ir pretstatā citiem video, kas uzņemti netālu no šīs salas. "Survival International" savulaik ievietoja video, kurā redzams, kā cilts šauj ar bultām uz  cilvēkiem, kas tuvojas salai, un 1997. gadā tika pieņemts, ka indieši vairs nedosies apmeklēt salu.

Iepriekš secināts, ka cilts agresīvi atbaida nepiederošos, kuri mēģina tuvoties attālajai salai.

Taču 2018. gadā amerikānis Džons Alens Čau devās uz šo salu, samaksājot zvejniekiem, lai tie viņu tur aizved. Kad viņš tur nokļuva, cilts locekļi viņu nogalināja ar bultām.

Salas pamatiedzīvotājus aizsargā likums, un ir nelikumīgi doties uz salu. Saskaņā ar Indijas likumiem, nedrīkst salai piekļūt tuvāk par piecām jūdzēm.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu