FOTO Lietuva vai Latvija? Rinkēviča publicētā fotogrāfija samulsina iedzīvotājus par tās lokāciju (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Apollo.lv kolāža/Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs šodien, 7. novembrī, vietnē "X" publicējis fotogrāfiju, sveicot Latvijas robežsargus Valsts robežsardzes 104. dzimšanas dienā. Vairāki sociālo tīklu lietotāji norādījuši, ka fotogrāfijā redzamais karavīrs varētu būt no Lietuvas. Skaidrojām, vai tā ir tiesa.

Prezidents vietnē "X" vēsta: "Paldies par darbu, sargājot Latvijas valsts robežu. Jūsu dienests ir īpaši svarīgs šobrīd, kad pret Latviju ir vērsts hibrīdkarš un jūsu profesionalitāte palīdz stiprināt Latvijas drošību un neatkarību."

Neilgi pēc ieraksta publicēšanas vairāki sociālo tīklu lietotāji norādījuši, ka fotogrāfija uzņemta Lietuvā pie tās robežas. Daži no iedzīvotājiem par fotogrāfiju apjukuši.

Publiski pieemajā informācija liecina, ka, pirmkārt, fotogrāfija uzņemta šī gada 8. augustā un to uzņēmis Valsts prezidenta kanceleja kancelejas fotogrāfs Ilmārs Znotiņš. To publiski apstiprina arī Rinkēvičs. 

Foto: ekrānuzņēmums/Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Kā zināms, 8. augustā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs apmeklēja Latvijas austrumu robežu un Valsts robežsardzes struktūrvienības.

8. augustā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs apmeklēja Latvijas austrumu robežu un Valsts robežsardzes struktūrvienības Latgalē – Krivandas robežapsardzības nodaļu, Opoļu robežapsardzības nodaļu un Robežnieku robežapsardzības nodaļu.

Vizītes laikā Valsts prezidents klātienē iepazinās ar situāciju uz robežas, robežsargu ikdienas darbu un robežas infrastruktūru, kā arī pārrunāja jautājumus saistībā ar valsts un reģiona drošību un robežas stiprināšanu.

Foto: Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs apmeklē Latvijas austrumu robežu un Valsts robežsardzes struktūrvienības

Otrkārt, Valsts prezidenta kancelejas galerijā redzams, ka uz karavīra ķiveres ir gan Latvijas karogs, gan uzraksts Latvija.

Foto: Ekrānuzņēmums/Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja.

Treškārt, vienā no uzņemtajām fotogrāfijām ir redzams gan karavīrs, gan Valsts prezidents. 

Edgars Rinkēvičs 19. jūlijā devās oficiālā vizītē uz Viļņu. Vizītes laikā Rinkēvičs tikās ar Lietuvas prezidentu Gitanu Nausēdu un Lietuvas parlamenta priekšsēdētāju Viktoriju Čmilīti-Nilsenu. Zināms, ka Rinkēvičam nav bijusi vizīte uz Lietuvas - Baltkrievijas robežas. 

Arī šajā fotogrāfijā ir vairāki elementi, kas to apliecina - fotogrāfijas labajā stūrī robežsargam redzams saistītais ģerbonis, savukārt aizmugurē arī redzama Latvijas robežsardzes uniforma. 

Foto: Ekrānuzņēmums/Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja.

Secinājums – gan Rinkēviča ievietotā fotogrāfija, gan Valsts prezidenta kanceleja kancelejas galerijā redzamās fotogrāfijas un citi minētie aspekti liecina par to, ka Rinkēvičs ir ievietojis fotogrāfiju ar Latvijas robežsargu, nevis ar Lietuvas.

Sazinājāmies arī ar Valsts robežsardzi, lai noskaidrotu, kas ir šīs formas "nēsātājs" - robežsardzes pārstāvji, tās specvienība, NBS Speciālo uzdevumu vienība vai citi. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu