Alūksnē jau meteoroloģiskā ziema. Ekspertes laika prognoze par ziemas tuvošanos

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: dezy/Shutterstock

Nesen Latvijā tika novērots pirmais sniegs. Diennakts vidējai gaisa temperatūrai piecas dienas pēc kārtas saglabājoties negatīvai, Alūksnē ir sākusies meteoroloģiskā ziema. Vai ziema drīzumā iestāsies arī citos Latvijas reģionos? Stāsta Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognožu nodaļas vadītāja Laura Krūmiņa.

Jaunākā meteoroloģiskā informācija par stabilas ziemas iestāšanos liecina, ka tuvāko divu nedēļu laikā tas nenotiks.

Foto: Šī gada februāris Latvijā

"Tuvākajā laikā lietu nomainīs slapjš sniegs, un otrādi. Ja paskatāmies ilgākā laika prognozē uz priekšu, dati, kas ir par periodu, iestājoties decembra sākumā, arī uzrāda, ka nav augsta varbūtība, ka šajā periodā iestāsies stabilas meteoroloģiskās ziemas apstākļi," saka eksperte.

Krūmiņa uzsver, ka aizvien gaisa temperatūra plusos un lietus mīsies ar periodiem, kad nedaudz piesals un uzsnigs, bet stabilas ziemas iestāšanās pagaidām vēl nav gaidāma.

"Pašlaik nav iespējams prognozēt, vai Ziemassvētki būs balti," viņa piebilst.

Alūksnē sākusies meteoroloģiskā ziema

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem 25.-29. oktobrī diennakts vidējā gaisa temperatūra Alūksnē bija zemāka par nulli, līdz ar to 25. oktobrī sākās meteoroloģiskā ziema.

Citās novērojumu stacijās meteoroloģiskā ziema nav iestājusies, jo tai atbilstoša gaisa temperatūra bija īsāku laiku. Dagdā un Zosēnos bija četras diennaktis ar negatīvu vidējo gaisa temperatūru, citās novērojumu stacijās - mazāk.

Meteoroloģiskā ziema Alūksnē parasti sākas novembra vidū, līdz ar to šogad tā sākusies aptuveni trīs nedēļas agrāk nekā ierasts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu