Bojāti atkritumu konteineri un siena. VP noslēdz izmeklēšanu kriminālprocesā par ļaunprātīgu dedzināšanu Saldū

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Policija.
Policija. Foto: Lita Millere/LETA

Šā gada septembrī Valsts policijā tika saņemta informācija no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, ka Saldū deg vairāki atkritumu konteineri un taras pieņemšanas punkta siena. Valsts policija aizdomās par ļaunprātīgu dedzināšanu aizturēja kādu Kuldīgas novada iedzīvotāju. Šobrīd izmeklēšana kriminālprocesā ir pabeigta un tas nodots prokuratūrā kriminālvajāšanas uzsākšanai, ziņo Valsts policija.

15.septembrī ap pulksten 06.00 Valsts policijā tika saņemta informācija, ka Saldū, Brīvības ielā deg trīs atkritumu konteineri, kā rezultātā bojāta taras novietnes siena un taras nodošanas kioska siena, kā arī ieejas durvis. Notikuma vietā strādāja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests un ugunsgrēks 12 kvadrātmetru platībā tika likvidēts. Negadījumā cietušu cilvēku nav.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa Izmeklēšanas nodaļas amatpersonas par notikušo uzsāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 185. panta 2. daļas – par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu.

Likumsargiem, veicot procesuālā darbības, tika noskaidrota iespējamā vainīgā persona, Kuldīgas novada iedzīvotājs, kas vēlāk tika aizturēts Rīgā. Vīrietis iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par mantiska rakstura noziedzīgiem nodarījumiem un uz izmeklēšanas laiku viņam tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Ar šīm noziedzīgajām darbībām – mantas bojāšana ar dedzināšanu, cietušajiem nodarīti vairāk nekā 10 500 eiro lieli materiālie zaudējumi. Aizdomās turētā persona savu vainu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā atzīst.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās. Soda apmēru noteiks tiesa.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu