Pasaulē vadošās bankas: nākamā finanšu krīze var rasties "visai ātri"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Investīcijas.
Investīcijas. Foto: Shutterstock/NicoElNino

Pieaugot ģeopolitiskajai spriedzei un nenoteiktībai pasaulē, pasaulē vadošo banku vadītāji brīdina, ka drīzumā var rasties nākamā finanšu sektora krīze, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

"Morgan Stanley" izpilddirektors Džeimss Gormans norāda, ka nākamās globālās finanšu krīzes iemesls būs meklējams ģeopolitiskajā vai politiskajā telpā. 

Gormans, neieslīgstot detaļās, norādīja, ka vairākās valstīs arvien pieaug "demokrātijas problēmas".

Vācijas "Deutsche Bank" ģenerāldirektors Kristiāns Sevings paziņojis, ka finanšu tirgi lielākoties ir noturīgi pret globālajiem notikumiem, tomēr jebkurš klusums finanšu tirgos var radīt zināmus riskus.

“Manas lielākās bažas ir tās, ka vēl viena ģeopolitiskā eskalācija, un tirgi kādā brīdī faktiski zaudēs mieru. Tas var notikt visai ātri, un tad arī finanšu tirgos var rasties dažādi notikumi,” brīdināja Sevings.

Šie komentāri izskanējuši laikā, kad konflikts starp Izraēlu un islāmistu grupējumu Hamās Gazas sektorā radījis vēl lielāku nenoteiktību globālajā finanšu un ekonomikas sektorā. Tāpat lielu neziņu rada Krievijas karš Ukrainā, bet spriedze starp ASV un Ķīnu turpina pieaugt, neraugoties uz abu lielvalstu līderu pūliņiem to mazināt.

Oktobrī Starptautiskais valūtas fonds saglabāja pasaules ekonomiskās izaugsmes prognozi 3% apmērā. 2024. gada prognoze gan pasliktinājusies līdz 2,9%.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu