VIDEO Sirsnīgs, atbildīgs cilvēks ar spēcīgu raksturu. Ukrainā kritušā latviešu karavīra Vitālija māte dalās atmiņās par dēlu (1)

Apollo.lv
Nacionālo Bruņoto spēku (NBS) karavīri. Ilustratīvs attēls.
Nacionālo Bruņoto spēku (NBS) karavīri. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Otrdien, 7. novembrī dzimtajā Latgalē tika apbedīts Ukrainā kritušais latviešu karavīrs Vitālijs Smirnovs, kurš atstāja dienestu Latvijas armijā, lai dotos uz Ukrainu cīnīties pret Krievijas okupantiem. Vitālija mamma atceras, ka dēls, dodoties prom, teicis: "Es braucu jūs aizstāvēt tur, lai jums Latvijā tas nebūtu jāpiedzīvo," vēsta "TV3 Ziņas".

Māte Sandra rāda dēla fotogrāfijas un stāsta, ka Vitālijs vienmēr bijis ļoti pozitīvs, sirsnīgs, atbildīgs cilvēks ar spēcīgu raksturu un stāju. Viņš dzimis, audzis un arī strādājis Latgalē. 

Video: "TV3 Ziņas" sižets

Jau kopš bērnības viņš bijis Latvijas patriots un vēlējies darboties militārajā dienestā. "Bērnībā skolā iestājās jaunsargos un no pašas bērnības gribēja tajā jomā nodarboties," stāsta Sandra.

Krievijai sākot pilna mēroga uzbrukumu Ukrainā, viņš nolēma atstāt dienestu Nacionālajos bruņotajos spēkos un devās uz Ukrainu kā brīvprātīgais. Ģimene viņa vēlmei pretojusies. 

Vitālijs kopumā frontē pavadīja desmit mēnešus. Viņš guldīts blakus savam vecvectēvam, Latvijas neatkarības cīnītāju vienības Latgalē vadītājam Jurim Rudzātam, kurš 1945. gadā krita kaujā.

Vairāk skaties TV3 sižetā!

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu