Cik savās UFC ziedu dienās patiesībā pelnīja Konors Makgregors? (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Konors Makgregors
Konors Makgregors Foto: AFP / Scanpix

UFC bēdīgi slavenās "anti-uzticības" tiesvedības procesā atklātas detaļas par cīkstoņu algām  periodā no 2011. līdz 2016. gadam.

Kā vēsta "Bloody Elbow", tiesvedības procesā atklāta dokumentācija par naudas summām, kuras cīkstoņi saņēmuši minētajā periodā. Konkrēti uzvārdi šajos dokumentos gan netiek minēti, bet tiek norādīts, ka cīkstonis konkrētā gadā par savas karjeras, piemēram, 15. cīņu organizācijā saņēma konkrētu naudas summu.

Noteikt, kurš cīkstonis par savas karjeras sesto UFC cīņu saņēma 20 tūkstošus ASV dolāru, ir teju nereāli, taču summas, kuras mērāmas miljonos, ir krietni vienkāršāk sasaistīt ar konkrētiem cīkstoņiem. "Bloody Elbow" sadarbībā ar MMA žurnālistu un finanšu ekspertu Džošu Nešu izsecināja, kādas summas savas UFC karjeras absolūtajā virsotnē pelnīja zvaigzne Konors Makgregrs.

Dokumentos esot norādīts viss UFC izmaksāto summu kopums. Tas nozīmē, ka norādītajās summās ietilpst tā sauktā ierašanās nauda, uzvaras piemaksa, spilgta snieguma bonuss, kā arī summas, kuras netiek izpaustas konkrēto cīņu pārvaldošajai atlētu komisijai, - piemaksas par pārdotajiem tiešsaistes abonementiem (lielākoties tas attiecas tikai uz čempioniem) un citi papildu maksājumi.

Makgregors savas karjeras laikā intervijās izteicies, ka par cīņu saņem desmitiem miljonu lielu honorāru. Izrādās, ka reālās summas šādiem apgalvojumiem neatbilst pat tuvu. Ņemot vērā, ka UFC cīkstoņi nedrīkst noslēgt līgumus ar privātiem sponsoriem, sevišķi daudz papildu ienākumu avotu, ja runa ir par konkrētas cīņas atalgojumu, cīkstoņiem nav.

  • Makgregora cīņa pret Čedu Mendesu par 65,8 kilogramu divīzijas pagaidu čempiona jostu - 3,285 miljoni ASV dolāru.
  • Cīņa pret Žozē Aldo par 65,8 kilogramu divīzijas čempiona jostu - 4 476 662 vai 4 536 932 ASV dolāri. Aldo šajā cīņā tika pie 2 377 699 ASV dolāriem.
  • Pirmā cīņa pret Neitu Diazu - 5,576 miljoni ASV dolāru. Diazs nopelnīja 2,838 miljonus ASV dolāru.
  • Otrā cīņa pret Diazu - 5,615 miljoni ASV dolāru. Diazs par revanša cīņu tika pie 4,315 miljoniem ASV dolāru.
  • Cīņa pret Ediju Alvaresu - 6,812 miljoni ASV dolāru. 

Nākamā Makgregora UFC cīņa, kurā viņš 2018. gadā tikās ar Habibu Nurmagomedovu, vairs neietilpst "anti-uzticības" tiesvedības procesa apskatītajā periodā (2011. - 2016. gads).

Makgregors tiek uzskatīts par pelnošāko UFC cīkstoni. Tiesa, vienas cīņas atalgojuma rekords nepieder viņam, bet gan Brokam Lesneram, kurš par atgriešanās cīņu "UFC 200" cīņu šovos saņēma astoņus miljonus ASV dolāru. Tas tika atklāts tiesvedības procesā, kuru pret UFC sāka Lesnera pretinieks minētajā cīņā, Marks Hants.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu