VIDEO "Esam iesprostoti!" Sociālajā mājā Rīgā piecus mēnešus nestrādā pacēlājs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Ceturtās studijas" sižeta

Sociālā nama Rīgā, Emmas ielā iedzīvotāji jau kopš jūnija sākuma nonākuši nepatīkamā situācijā, jo nedarbojas pacēlājs, kas iemītniekiem ar kustību traucējumiem palīdz pārvietoties, ziņo LTV raidījums "4. studija".

Rita, kas dzīvo pirmajā stāvā un ikdienā pārvietojas ratiņkrēslā, ikdienā pārvietojas patstāvīgi un iepriekš paļāvās uz ratiņkrēslu, kas viņu novedis lejā pa kāpnēm. Taču tagad viņai jāpaļaujas uz līdzcilvēku palīdzību.

Video: "Ceturtās studijas" sižets

Anatolija 18 gadus vecā māsa arī pārvietojas ratiņkrēslā. Arī viņa izmantoja šo pacēlāju, taču tagad tikt lejā un augšā pa kāpnēm ir grūti – kādam viņa ir jānes. 

Ritas meita par situāciju rakstījusi Rīgas domes Labklājības departamentam un nav saņēmusi atbildi. Savukārt Anatolijam departaments norādījis, ka pacēlājs salūzis, jo ar to pārvietojušies cilvēki elektriskajos ratiņkrēslos un ar skrejriteņiem. Tas viņu mulsinājis. 

Departaments Anatolijam solījis, ka drīzumā tiks uzstādīts jauns pacēlājs. Rīgas domes pārstāve norāda, ka tiks uzstādīts jauns pacēlājs, kura celtspēja būšot 300 kilogrami. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu