F-1 superzvaigzne Hamiltons atklājis, kādas ir viņa attiecības ar grādīgo dziru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Luiss Hamiltons
Luiss Hamiltons Foto: SIPA/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) spīdeklis Luiss Hamiltons sarunā ar modes žurnālu "Vogue" pastāstījis par savām attiecībām ar alkoholu.

Hamiltons pēdējo gadu laikā ir radikāli izmainījis savus ēšanas paradumus, pievēršoties vegāniskam uzturam.

38 gadus vecais britu pilots sarunā ar "Vouge" atklāja, ka dara visu iespējamo, lai dabūtu "to papildu vienu procentu", kas viņam palīdz sasniegt sportiskās virsotnes. Kā atzīst pats Hamiltons, viņš ir atteicies arī no grādīgajiem dzērieniem, jo tie ietekmējuši viņa treniņprocesu.

"Nezinu, vai vēl jebkad dzeršu alkoholu. Kopš es pārtraucu dzert, jūtos daudz labāk. Es guļu labāk. No rītiem mierīgi varu piecelties piecos," sacījis Hamiltons.

Tomēr septiņkārtējais čempions neslēpj, ka ar alkoholu bijis uz "tu" kopš 16 gadu vecuma, neskatoties uz smagajām paģirām: "Es mēdzu ciest vairākas dienas. Dažreiz tās bija pat trīs līdz četras dienas."

Hamiltons arī izceļ aktuālu problēmu, kas sabiedrībā pastāvējusi jau gadiem ilgi - apkārtējo spiedienu dzert alkoholu: "Citreiz tu izdzer vienu mēriņu, bet, atgriežoties mājās, sev uzdod jautājumu: "Kāpēc es vispār to darīju?" Tad es sapratu, ka izjūtu spiedienu. Ja es 38 gadu vecumā izjūtu spiedienu, kā ir ar astoņpadsmitgadīgiem jauniešiem?"

"Mercedes" pilots arī norādīja, ka alkohols viņam nekad nav atvieglojis apkārtējās vides radīto spriedzi.

Šobrīd, kad līdz sezonas beigām ir atlikušas divas sacīkstes, Hamiltons ar 226 punktiem ierindojas pilotu kopvērtējuma 3. vietā, no 2. pozīcijā esošā Serhio Peresa atpaliekot par 32 punktiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu