Serbijas policija pret migrantiem vērstajos reidos aizturējusi 4500 cilvēku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Serbijas policijas reids.
Serbijas policijas reids. Foto: AP/Scanpix

Serbijas policija divu nedēļu laikā atklājuši valstī 4500 nelegālos imigrantus, 9. novembrī paziņojušas amatpersonas.

Policija reidos pret nelegālajiem imigrantiem pierobežas rajonos Serbijas dienvidaustrumos un ziemeļos atrada piecus pistoles un automātiskās šautenes, kā arī vairāk nekā 1500 patronas.

Aizdomās par cilvēku kontrabandu tika aizturēti astoņi cilvēki, bet gandrīz 120 tika aizturēti par dažādiem citiem noziedzīgiem nodarījumiem, paziņoja Iekšlietu ministrija.

"Iekšlietu ministrija neatlaidīgi turpinās šo cīņu, līdz nelegālās migrācijas problēma tiks atrisināta un cilvēku tirdzniecības ķēde tiks pilnībā pārrauta," paziņoja policija.

Iekšlietu ministrija piebilda, ka 3000 migrantu ir pārvietoti uz oficiāliem valsts kontrolētiem uzņemšanas centriem.

27.oktobrī apšaudē starp nelegālajiem imigrantiem netālu no Serbijas robežas ar Ungāriju tika nogalināti trīs cilvēki un viens ievainots.

Pēc tam policija sāka valsts mēroga operāciju, kuras mērķis ir ierobežot nelegālo migrāciju un cilvēku kontrabandu. Tika pārbaudīts vairāk nekā 81 000 automašīnu un 330 vietas, paziņoja policija.

Serbija atrodas tā dēvētajā Balkānu maršrutā, pa kuru 2015. un 2016.gadā simti tūkstoši nelegālo imigrantu devās uz Eiropas Savienību.

Lai gan šis maršruts lielā mērā tika izjaukts 2016.gadā, migranti, kas cenšas iekļūt Rietumeiropā, turpina to izmantot, lai gan daudz mazākā skaitā.

Tomēr pēdējos mēnešos Balkānos ir notikušas vairākas sadursmes starp kontrabandistu bandām un migrantiem, un vairākos gadījumos gājuši bojā cilvēki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu